Informační centrum pro mládež mladým lidem a pracovníkům s mládeží zdarma poskytuje informační a poradenské služby z oblastí týkajících se mladých lidí (vzdělávání, práce, cestování, volný čas, sociálně patologické jevy, občan a společnost, mládež a EU)

Festival cyklocestování

Kdy: sobota 4. a neděle 5. února 2017
Kde: konferenční sál Úřadu práce (Wonkova ulice, Hradec Králové)

Vážení přátelé cyklistiky a cestování. V Hradci Králové se uskuteční další ročník specializované přehlídky cestopisných besed a promítání o cykloturistice.

Tato nevšední akce je určena nejen pro všechny „cyklocestovatele“, kteří vyrážejí na své cesty po světě s kolem, ale i pro všechny příznivce nenáročné cykloturistiky, cestování a pohybu v přírodě. Letos opět v konferenčním sále Úřadu práce na Wonkově ulici a to v termínu 4.-5.2.2017. V programu je plno nových tváří a tak se můžeme těšit na další dobrodružství, sportovní výkony a spoustu krásných fotografií. Samozřejmostí je fajn nálada a různé doprovodné programy.

Hlavním programem bude projekce šikovného fotografa a cyklocestovatele Karla Třísky, který minulé léto na svém lehokole přejel USA. Druhou projekcí hlavního programu bude povídání o netradiční jízdě na jednokolce z Čech až za polární kruh v podání Tomáše Horáka. O zážitky nebude nouze ani v besedě Mirka Šlégla, který prošlapal kus světa na skládačce. Renča a Martin Stillerovi vám představí svoji poslední velkou rodinnou cyklocestu severozápadní Amerikou nebo Monča a Jirka Vackovi povypráví o tom, jaké nesnáze je čekaly na cykloputování Novým Zélandem. A to není vše … letošní lehce cyklo-alternativní ročník představí i cyklo-bruslařské a koloběžkářské počiny. To si opravdu nenechte ujít.

Program je přiložen v příloze. Více informací: http://www.cyklocestovani.cz Zdroj: Hradecko

Zdroj: Hradecko
ICM je spolufinancováno sdružením YMCA, Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, Královéhradeckým krajem a Městem Hradec Králové

YMCA, MŠMT, Královéhradecký kraj, Město Hradec Králové

YMCA v ČR je držitelem titulu „NNO uznaná MŠMT pro práci s dětmi a mládeží“