Informační centrum pro mládež mladým lidem a pracovníkům s mládeží zdarma poskytuje informační a poradenské služby z oblastí týkajících se mladých lidí (vzdělávání, práce, cestování, volný čas, sociálně patologické jevy, občan a společnost, mládež a EU)

Soutěžte s Českou inspirací o 3 víkendové pobyty

Polička, Kutná Hora, Třeboň, Jindřichův Hradec, Hradec Králové, Cheb, Litomyšl a Telč - osm z nejkrásnějších českách měst sdružených ve svazek Česká inspirace pro vás připravila léto plné soutěží. Probíhá další kolo nekonečné soutěže Česká inspirace - města plná života. Právě vyhlášené kolo s tématikou cyklo potrvá až do 31. ledna 2015 a podmínky účasti v soutěži jsou opět velmi jednoduché. Stačí do uvedeného data zodpovědět jednoduché kvízové otázky umístěné na webových stránkách www.ceskainspirace.cz a pak při troše štěstí čekat na některou z výher - včetně víkendového pobytu v Chebu - a prožít spoustu zajímavých chvil ve městech České inspirace.

Novinkou je zapojení všech inspiračních měst do soutěže, která je určena hravým majitelům chytrých mobilních telefonů. Hra GEOFUN vychází z populárního Geocachingu, ale zatímco zmíněný otec geolokačních her pořádá hon na „kešky“, GEOFUN se hraje jen s chytrými telefony a je čistě virtuální. Nehledáte žádné fyzické předměty, ale zábavnou formou příběhu poznáte zajímavosti, příběhy a pěkná místa všech těchto osmi měst. V rámci všech her sbíráte body, tzv. geonky, a ti nejúspěšnější řešitelé se mohou těšit na atraktivní ceny. Mimo jiné víkendový pobyt na hradě Svojanov u Poličky nebo v Jindřichově Hradci či mnoho volných vstupenek a dalších originálních dárků.

Zeptali jsme se Vítka Pechance z firmy WMP, která aplikaci vyvinula, zda je možné si GEOFUN jen vyzkoušet. „Prvním krokem je instalace aplikace a rychlá registrace, poté si můžete vyzkoušet hru „Ochutnávka GEOFUNu“, kterou lze spustit odkudkoliv,“ vysvětluje Vít Pechanec a dodává: "Díky ní si můžete pohodlně vyzkoušet aplikaci z domu a zjistíte také, co vás asi během hraní může čekat a nač se můžete těšit. Druhým krokem je stažení samotných her měst České inspirace, jejich návštěva a plnění úkolů s co možná nejlepším bodovým výsledkem.“

Věříme, že i díky GEOFUNu zažijete ve městech České inspirace mnoho vtipných okamžiků, prověříte si své orientační schopnosti, smysl pro humor, zkrátka budete se výborně bavit. A důležitá informace nakonec. Internetové připojení při hraní GEOFUNu nepotřebujete, stačí když si aplikaci a hry (tzv. „geosrandy) stáhnete před tím, než vyrazíte do terénu. Jistě vás také potěší, že hra je zcela zdarma. Mobilní aplikace GEOFUN je dostupná pro platformy Android a iOS. Podrobnější informace naleznete na www.ceskainspirace.cz/geofun, případně na www.geofun.cz/ceska-inspirace.

Zdroj: Město Hradec Králové
ICM je spolufinancováno sdružením YMCA, Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, Královéhradeckým krajem a Městem Hradec Králové

YMCA, MŠMT, Královéhradecký kraj, Město Hradec Králové

YMCA v ČR je držitelem titulu „NNO uznaná MŠMT pro práci s dětmi a mládeží“