Informační centrum pro mládež mladým lidem a pracovníkům s mládeží zdarma poskytuje informační a poradenské služby z oblastí týkajících se mladých lidí (vzdělávání, práce, cestování, volný čas, sociálně patologické jevy, občan a společnost, mládež a EU)

V Jičíně se budou prodlužovat víkendy

Zpříjemnit pobyt vlastním obyvatelům i návštěvníkům města chtějí v Jičíně. Už třetím rokem pro ně proto připravují akci s názvem Prodloužené víkendy.

V Jičíně se budou prodlužovat víkendy a nejen místním
Prodloužené víkendy začínají v polovině června a pokračují celé prázdniny až do konce srpna. Každý víkend od čtvrtka do neděle je pro návštěvníky Jičína připraven bohatý program plný kulturních zážitků, ponaučení, ale také relaxace.

Čtvrtky budou opět patřit programu ve Valdštejnské lodžii. V její kouzelné atmosféře se budou po celé léto odehrávat filmová a hudební představení a poetické večery. Páteční odpoledne a večery je možno strávit v historickém centru Jičína, kde bude úřadovat přímo sám Albrecht z Valdštejna. V pátek budou také prodlouženy návštěvní doby jičínských památek.

Sobota je určena k dopoledním nákupům na tradičních jičínských trzích a k procházkám do nedalekých Prachovských skal. Pozdní sobotní odpoledne je v Jičíně vyhrazeno dětem a Pohádkám Pod Koštofránkem, dospělým poté zpříjemní večer různá hudební vystoupení a pouliční umělci. Nedělní odpoledne je pojato jako relaxační, buď v zámecké zahradě, kde se budou odehrávat různé koncerty, nebo na moderním koupališti Kníže.

Navíc se budou po celé prázdniny Jičínem opět procházet Rumcajs a Manka, se kterými se zájemci mohou vyfotit.

Zdroj: Královéhradecký kraj
ICM je spolufinancováno sdružením YMCA, Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, Královéhradeckým krajem a Městem Hradec Králové

YMCA, MŠMT, Královéhradecký kraj, Město Hradec Králové

YMCA v ČR je držitelem titulu „NNO uznaná MŠMT pro práci s dětmi a mládeží“