Informační centrum pro mládež mladým lidem a pracovníkům s mládeží zdarma poskytuje informační a poradenské služby z oblastí týkajících se mladých lidí (vzdělávání, práce, cestování, volný čas, sociálně patologické jevy, občan a společnost, mládež a EU)

Pohádky a mýty na hvězdné obloze

Koná se v pátek 20. června 2014 ve 20:00 a v sobotu 21. června 2014 ve 20:00, přednáší: Mgr. Jan Veselý.

Pohádková věda je motto letošního, již sedmého, ročníku populární akce Hrajme si i hlavou, která se koná 19. a 20. června na Tylově nábřeží a v přilehlé budově UHK na náměstí Svobody. Učitelé a studenti Univerzity Hradec Králové připravili řadu přírodovědných experimentů a tvořivých úkolů. Hvězdárna se podílí pozorováním Slunce pomocí dalekohledů. Za úspěšné řešení úloh a hlavolamů lze získat zajímavé odměny. Patří mezi ně také volné vstupenky na dva „pohádkově vědecké“ večerní programy přímo na hvězdárně – v pátek 20. června a v sobotu 21. června, vždy od 20 hodin. Budeme se věnovat mýtům spojeným se souhvězdími a zároveň astrofyzice zajímavých objektů, jako jsou Kuřátka, „hvězda host“, Krabí mlhovina a Malý zelený mužíček č. 1 v Býku nebo ďábelská hvězda a její padající kolegyně ze souhvězdí Persea.

Jan Veselý



Zdroj: Hvězdárna a planetárium v Hradci Králové
ICM je spolufinancováno sdružením YMCA, Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, Královéhradeckým krajem a Městem Hradec Králové

YMCA, MŠMT, Královéhradecký kraj, Město Hradec Králové

YMCA v ČR je držitelem titulu „NNO uznaná MŠMT pro práci s dětmi a mládeží“