Informační centrum pro mládež mladým lidem a pracovníkům s mládeží zdarma poskytuje informační a poradenské služby z oblastí týkajících se mladých lidí (vzdělávání, práce, cestování, volný čas, sociálně patologické jevy, občan a společnost, mládež a EU)

Lečové kameny v příměstských lesích

Zhruba šest set hraničních a lečových kamenů, které zlepšují orientaci v příměstských lesích, a s jejichž pořízením Městským lesům vypomohou evropské peníze, bude návštěvníkům sloužit už od začátku prázdnin. Kromě kamenů ohraničujících majetek města, umístí či obnoví v následujících dvou týdnech lesníci 133 lečových kamenů s číslem leče, kterou kámen označuje.

Od prázdnin už bude orientace v lesích mnohem snazší. Kdo bude mít tištěnou verzi mapy lesů s čísly lečí nebo mobilní telefon s přístupem na internet, a tím pádem k virtuální mapě lesů na webu města (http://mapserver.mmhk.cz/flex/index.html?config=apps/config-mmhk-lesy.xml), může si pohodlně najít cíl, který hledá a k němu bez zaváhání vyrazit. Mapa městských lesů je taktéž k dispozici na speciálním webu www.cyklohradec.cz, který obsahuje komplex informací o cykloturistice ve městě a okolí.

Zdroj: Magistrát města Hradce Králové
ICM je spolufinancováno sdružením YMCA, Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, Královéhradeckým krajem a Městem Hradec Králové

YMCA, MŠMT, Královéhradecký kraj, Město Hradec Králové

YMCA v ČR je držitelem titulu „NNO uznaná MŠMT pro práci s dětmi a mládeží“