Informační centrum pro mládež mladým lidem a pracovníkům s mládeží zdarma poskytuje informační a poradenské služby z oblastí týkajících se mladých lidí (vzdělávání, práce, cestování, volný čas, sociálně patologické jevy, občan a společnost, mládež a EU)

Volby jsou tady, nepromarněte svou šanci!

Kecáte do toho s námi? Pak určitě nevynechejte volby do Evropského parlamentu!

Občanská participace je důležitým prvkem v každém demokratickém státě. Volby jsou jedním z klíčových nástrojů, jak se významně podílet na budoucnosti místa, kde žijeme, a kde budeme žít i v budoucnu. Volby do Evropského parlamentu možná nejsou v ČR tak populární, ale je to právě Evropská unie, která z velké části ovlivňuje náš každodenní život. Nenechte tedy svou budoucnost v rukou jiných a přijďte 23. a 24. května vhodit svůj hlas do volební urny. My vám k tomu dodáme všechny potřebné informace! Najdete je na webu kampaně Vím, proč volím (http://info.vimprocvolim.cz/uvodni-stranka).

Kdy, kde, jak, proč?
Nevíte si rady s termíny a místy? Nevíte, jak to chodí za plentou, či který papír se hází do urny? Nebo proč vůbec k volbám jít, k čemu to bude? Právě pro vás je připravena kolonka aktuality, kde najdete všechny potřebné informace.

Koho?
Že ještě nevíte, koho volit? Nevyznáte se v kandidátkách, nechce se vám dohledávat informace? Pak pro vás máme vše na jednom místě. Ke každé straně stručné informace i celou kandidátku. Teď už se jen rozhodnout!

Ještě váháte?
Třeba vám v rozhodování pomohou naši ambasadoři, kteří odpovídají na otázky týkající se každého z nás. Schválně, jaký je váš názor na bezpečí na internetu, plýtvání potravinami či zemědělství?

Zdroj: Česká rada dětí a mládeže – projekt Kecejme do toho
ICM je spolufinancováno sdružením YMCA, Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, Královéhradeckým krajem a Městem Hradec Králové

YMCA, MŠMT, Královéhradecký kraj, Město Hradec Králové

YMCA v ČR je držitelem titulu „NNO uznaná MŠMT pro práci s dětmi a mládeží“