Informační centrum pro mládež mladým lidem a pracovníkům s mládeží zdarma poskytuje informační a poradenské služby z oblastí týkajících se mladých lidí (vzdělávání, práce, cestování, volný čas, sociálně patologické jevy, občan a společnost, mládež a EU)

Jarní vítání turistů netradičně v lese

První dubnový den bude v Hradci Králové zahájena nová turistická sezona. Postará se o to jarní vítání turistů, které se letos uskuteční na neobvyklém místě. U vstupu do lesa za lávkou z Nového Hradce na lesní cestu Písečnici, tedy poblíž sídla Městských lesů Hradec Králové- z Přemyslovy ulice, bude 1. dubna pro příchozí připraven od 13 do 16 hodin program. Kromě otevření naučné přírodní stezky zahrne křest nové mapy městských lesů, pozvánky na turistickou sezonu na Hradecku, ukázky Nordic Walking, kulturní program, prodej jarního a velikonočního zboží i občerstvení v podobě grilovaných lahůdek a čerstvého pečiva.

Turistická mapa městských lesů vznikla ve spolupráci města Hradec Králové, Městských lesů a.s. a Hradecké kulturní a vzdělávací společnost s.r.o.

Naučná přírodní stezka vede od lávky z Nového Hradce, poblíž sídla Městských lesů Hradec Králové z Přemyslovy ulice, je dlouhá 3 km a končí u altánu u Zděné boudy v Malšovicích. Na osmi naučných tabulích se dozvíte zajímavosti o přírodě, např. o ptácích a jejich přikrmování, o savcích v našem lese, o přirozené obnově lesa.

Podrobný program:
13:00 hod zahájení programu a pozvánky na turistickou sezonu na Hradecku
13:15 hod vystoupení folklórního souboru Červánek
13:30 hod křest nové mapy Městských lesů a otevření Naučné přírodní stezky
13:45 hod Trombon Band
14:00 hod vystoupení folklórního souboru Červánek
14:30 hod Bar-Bar Kvartet
15:00 hod Trombon Band

Mapa s vyznačeným místem konání je ke stažení zde: http://www.hradeckralove.org/file/4793

Zdroj: Město Hradec Králové
ICM je spolufinancováno sdružením YMCA, Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, Královéhradeckým krajem a Městem Hradec Králové

YMCA, MŠMT, Královéhradecký kraj, Město Hradec Králové

YMCA v ČR je držitelem titulu „NNO uznaná MŠMT pro práci s dětmi a mládeží“