Informační centrum pro mládež mladým lidem a pracovníkům s mládeží zdarma poskytuje informační a poradenské služby z oblastí týkajících se mladých lidí (vzdělávání, práce, cestování, volný čas, sociálně patologické jevy, občan a společnost, mládež a EU)

Smiřické svátky hudby ozdobí projekt Vivaldianno MMXII

Devátý ročník mezinárodního velikonočního festivalu Smiřické svátky hudby bude v mnoha směrech přelomový. Od 31. března do 9. dubna nabídne jedenáct koncertů. Hodlá oslovit posluchače všech generací a přizpůsobí tomu také časy jednotlivých koncertů.

Veškeré informace naleznete na stránkách festivalu http://www.festival.mestosmirice.cz/

Hosté festivalu
Letošní ročník nabídne plejádu zahraničních a tuzemských interpretů: renomovaného francouzského trumpetistu Guye Touvrona, amerického houslistu a pedagoga Stephena Shippse, slovenský orchestr Cigánski diabli, houslistky Julii Svěcenou a Danu Vlachovou, flétnistku Žofii Vokálkovou či varhaníky Drahomíru Matznerovou a Václava Uhlíře.

Vrcholem programu bude premiérové provedení a představení nového multižánrového projektu Michala Dvořáka a Jaroslava Svěceného Vivaldianno MMXII.
Z programu

Sobota 31. března
SLAVNOSTNÍ ZAHAJOVACÍ KONCERT
Jaroslav Svěcený – housle, Stephen Shipps – housle (USA), Dana Vlachová – housle, Julie Svěcená – housle, Petr Nouzovský – violoncello, Virtuosi Pragenses – komorní orchestr.
Instrumentální koncerty Antonia Vivaldiho, Giuseppe Tartiniho či Johanna Sebastiana Bacha pro jeden až čtyři sólové nástroje a komorní orchestr.

Středa 4. dubna
MOZART NA BERTRAMCE
ENSEMBLE MARTINŮ
Miroslav Matějka – flétna, Radka Preislerová – housle, Simona Hečová – cello, Štěpán Kos – klavír, Otakar Brousek – recitace.
V průběhu komponovaného večera zazní hudba W. A. Mozarta, Antonína Dvořáka, Bohuslava Martinů, Jiřího Matyse a Evžena Zámečníka, verše Jaroslava Seiferta zarecituje Otakar Brousek.

Sobota 7. dubna
CIGÁNSKI DIABLI A JAROSLAV SVĚCENÝ
Světoznámý slovenský orchestr Cigánski diabli (Gipsy Devils) propojuje strhujícím způsobem romskou hudbu s klasikou.

Zdroj: Hradecký deník
ICM je spolufinancováno sdružením YMCA, Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, Královéhradeckým krajem a Městem Hradec Králové

YMCA, MŠMT, Královéhradecký kraj, Město Hradec Králové

YMCA v ČR je držitelem titulu „NNO uznaná MŠMT pro práci s dětmi a mládeží“