Informační centrum pro mládež mladým lidem a pracovníkům s mládeží zdarma poskytuje informační a poradenské služby z oblastí týkajících se mladých lidí (vzdělávání, práce, cestování, volný čas, sociálně patologické jevy, občan a společnost, mládež a EU)

Věda jinak

Soutěž nazvaná „Věda jinak“ chce rovněž podpořit kreativitu středoškolské mládeže a nabídnout netypický pohled na typicky školská témata.

Pořádá ji Techmania Science Center v Plzni a jejím cílem je zdůraznit, že věda a umění k sobě mají blíže, než si často uvědomujeme.

"Věda jinak je název soutěže, do níž se může přihlásit každý středoškolák, který se chce kreativně vyjádřit k vědeckým tématům. V Techmanii čekáme na kreslené komiksy, série fotografií, malby, povídky nebo krátká videa, v nichž se talentovaní studenti středních škol vyjádří ke konkrétnímu vědeckému objevu, vynálezu, teorii, nebo budou třeba jen kreativně komentovat kapitolu v učebnici," uvedl tiskový mluvčí Techmanie Tomáš Moravec.

Soutěž probíhá po celý únor. Příspěvky Techmania přijímá v elektronické podobě na adrese anna.matouskova@techmania.cz a také na recepci science centra. Zaslaná díla budou vystavena na facebookovém účtu a o vítězi, vyhlášeném 29. 2., rozhodnou sami návštěvníci stránek.

Na březen pak chystá Techmania druhé kolo soutěže, kdy budou došlé příspěvky vystaveny přímo v prostorách science centra a o jejich oblíbenosti budou prostřednictvím hlasovacích lístků rozhodovat návštěvníci. Mezi výhrami jsou například hry, hlavolamy nebo populárně vzdělávací knihy.

Veškeré informace o soutěži naleznete na stránkách Techmanie: http://techmania.cz/clanky.php?key=941&nazev=veda_jinak

Zdroj: Techmania
ICM je spolufinancováno sdružením YMCA, Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, Královéhradeckým krajem a Městem Hradec Králové

YMCA, MŠMT, Královéhradecký kraj, Město Hradec Králové

YMCA v ČR je držitelem titulu „NNO uznaná MŠMT pro práci s dětmi a mládeží“