Informační centrum pro mládež mladým lidem a pracovníkům s mládeží zdarma poskytuje informační a poradenské služby z oblastí týkajících se mladých lidí (vzdělávání, práce, cestování, volný čas, sociálně patologické jevy, občan a společnost, mládež a EU)

Grilování v hradeckých parcích

Léto je v plném proudu a lidé z Hradce se nemusejí obávat, že by si přímo ve městě nemohli dopřát své kulinářské hody.

Kde všude se dá grilovat:
* Na Výskytu
* Retenční nádrž Olšina
* Nad Mazurovou chalupou
* V Šimkových sadech

Technické služby Hradec Králové budou místa s instalovanými grily spravují, nicméně dřevěné uhlí i potraviny si občané musí donést sami a místa po použití následně uvést do původního stavu. Místo u grilu v lesích není možné rezervovat, záleží na tom, kdo tam přijde první.

„Občané by pak měli postupovat podle provozních řádů u příslušných grilů tak, aby se vyhnuli založení požáru či jiné mimořádné situaci, která by ohrozila ostatní občany či městský majetek. Maximálně obezřetní by měli být všichni právě v letních měsících. Apelujeme na občany, aby nezatápěli pod grilem ničím na bázi plastů a otopem by neměly být obecně zakázané materiály a látky,“ dodává Jiří Kubec, velitel dobrovolných hasičů v Hradci Králové.

Představitelé policie věří a předpokládají, že lidé budou dodržovat bezpečnostní předpisy. „Pokud to mohu shrnout, jestliže se budou této aktivitě věnovat rozumní lidé a budou zárukou dodržení pořádku a bezpečnosti práce s otevřeným ohněm, strážníci nic s nimi řešit nebudou,“ uvedl Miroslav Hloušek, ředitel Městské policie Hradec Králové.

Grilování v městských lesích, u rybníka Výskyt, u nové retenční nádrže na Olšině a nad Mazurovou chalupou jsou i bezpečná ohniště, k nimž dokonce pracovníci lesů každý pátek připravují nové dřevo. Dle lesního zákona je zakázáno kouřit, rozdělávat nebo udržovat otevřené ohně a tábořit mimo vyhrazená místa. Z tohoto důvodu po konzultacích s hasiči byla zřízena tři krytá ohniště s grilem vyhovující požárním normám.

Zdroj: Hradecký deník
ICM je spolufinancováno sdružením YMCA, Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, Královéhradeckým krajem a Městem Hradec Králové

YMCA, MŠMT, Královéhradecký kraj, Město Hradec Králové

YMCA v ČR je držitelem titulu „NNO uznaná MŠMT pro práci s dětmi a mládeží“