Informační centrum pro mládež mladým lidem a pracovníkům s mládeží zdarma poskytuje informační a poradenské služby z oblastí týkajících se mladých lidí (vzdělávání, práce, cestování, volný čas, sociálně patologické jevy, občan a společnost, mládež a EU)

Studenti chtějí postavit sirotčinec

Tým studentského časopisu zahájil sbírku pro děti v Mozambiku a nemocnici na Filipínách.

V polovině června odstartují studenti hradeckých škol sbírku, jejíž výtěžek by měl pomoci vybudovat nemocnici na Filipínách a sirotčinec v Mozambiku.

Celý projekt se jmenuje Jdeme do toho spolu. Na sirotčinec je potřeba vybrat 80 tisíc korun, na stavbu nemocnice je potřeba celkem 15 tisíc euro, ale sbírka má za úkol vybrat pouze část. „Chceme dát dohromady skvělou partu mladých lidí, co mají oči otevřené trochu víc než jejích vrstevníci a chtějí pomoci těm, kteří se nenarodili s takovým zázemím jako my. S tímto máme spojený také další cíl, a tím je ukázat, že i nemajetní studenti, když spolupracují, mohou zachránit tisíce životů a při tom se naučit mnoho věcí,“ přiblížil cíle sbírky Jakub Kolmistr z Break Times, meziškolního časopisu, jehož tým si vzal sbírky za své. V současné době se svým záměrem seznamují studenty na hradeckých a pardubických školách, kde časopis vychází. Na začátku minulého týdne si je vyslechlo přes pět stovek studentů na hradeckém Gymnáziu J. K. Tyla. Sbírku mezi studenty, podnikateli a dalšími organizacemi zahájí mladí z Break Times v druhé polovině června. „Celou akci vymysleli a zorganizovali sami studenti. Peníze půjdou pouze přes Break Times a církev přímo v Mozambiku nebo na Filipínách,“ řekl Jakub Kolmistr.

(Jitka Hodasová, Hradecký deník)

Zdroj: Hradecký deník
ICM je spolufinancováno sdružením YMCA, Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, Královéhradeckým krajem a Městem Hradec Králové

YMCA, MŠMT, Královéhradecký kraj, Město Hradec Králové

YMCA v ČR je držitelem titulu „NNO uznaná MŠMT pro práci s dětmi a mládeží“