Informační centrum pro mládež mladým lidem a pracovníkům s mládeží zdarma poskytuje informační a poradenské služby z oblastí týkajících se mladých lidí (vzdělávání, práce, cestování, volný čas, sociálně patologické jevy, občan a společnost, mládež a EU)

Na jednom břehu 2011

Letošní devátý festivalový ročník přiváží tři zahraniční a sedm českých kapel, přičemž tři festivalové pre-koncerty se odehrají v malých alternativních scénách v centru Hradce Králové. Dramaturgický výběr se drží osvědčených pravidel – intuice, komunikace a zpětná vazba. Všichni spolu a každý sám za sebe. Směs žánrově odlišných kapel se společným jmenovatelem – autentické emoce a etnická paměť vyjádřená v hudbě, v imaginaci textu a jevištním projevu.

Z českých headlinerů se představí United Flavour, Gipsy.cz, Traband, Vladivojna La Chia nebo Václav Koubek. Závěrečný festivalový rej bude patřit romskému rock´n´roll se středomořskou příchutí francouzského šansonu a úchvatným hlasem Eriky Serre s kapelou EMIGRANTE a čtveřici novodobých mystiků z Ukrajiny pod názvem DAKHA BRAKHA. Festival začíná ve středu 25. května a vrcholí sobotou 28. května. Akce na vstupenky v předprodeji - 2 + 1 zdarma - pod heslem POZVI NEZASVĚCENÉHO - BUDE RÁD!

KLUBOVÉ PRE-KONCERTY V HRADCI KRÁLOVÉ od 20.00

25. 5. – Čajovna U Poutníka - VÁCLAV KOŘÍNEK Roots/experimental
26. 5. – Studio Divadla Drak - VLADIVOJNA LA CHIA Alternative/elektroakustic/pop
27. 5. – Zahrádka Letního kina - HI-FI Breakbeat/elektronica/jazz
28. 5.2011 Letní kino ŠIRÁK HRADEC KRÁLOVÉ

HLAVNÍ SCÉNA od 17 hodin

GIPSY.CZ /ČR/ - Hip-hop/rap/roots
UNITED FLAVOUR /Španělsko/ČR/ - Latin/rb/reggae
ERIKA ET EMIGRANTE /Francie/ - Tzigane from Mars
DAKHA BRAKHA /Ukrajina/ - Ethno chaos band
DRUHÁ SCÉNA
TRABAND /ČR/ - Experimental folk
VÁCLAV KOUBEK /ČR/ - Folk
NAPSZYKLAT /PL/ - Hip-hop/ambient

Vše o divoké dramaturgii v přiložené tiskové zprávě a na webových stránkách www.najednombrehu.cz.

9. ročník mezinárodního festivalu "NA JEDNOM BŘEHU" pořádá Společnost Na jednom břehu, za finanční podpory Ministerstva kultury ČR, Královéhradeckého kraje a města Hradec Králové – hlavního partnera festivalu – v rámci projektu Regina.

Organizátoři se těší se na Vaši návštěvu Na jednom břehu řeky Orlice!

Zdroj: Město Hradec Králové
ICM je spolufinancováno sdružením YMCA, Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, Královéhradeckým krajem a Městem Hradec Králové

YMCA, MŠMT, Královéhradecký kraj, Město Hradec Králové

YMCA v ČR je držitelem titulu „NNO uznaná MŠMT pro práci s dětmi a mládeží“