Informační centrum pro mládež mladým lidem a pracovníkům s mládeží zdarma poskytuje informační a poradenské služby z oblastí týkajících se mladých lidí (vzdělávání, práce, cestování, volný čas, sociálně patologické jevy, občan a společnost, mládež a EU)

Světluška

Světluška provází děti a dospělé s těžkým zrakovým postižením na jejich cestě k samostatnosti. Přispívá na speciální pomůcky jako jsou mluvící počítače či optické lupy, na vodicí psy, osobní asistenci pro zrakově postižené děti integrované do běžných škol. Podporuje zrakově postižené studenty. Financuje projekty, které rozvíjí talent a tvořivé schopnosti lidí se zrakovým postižením.

Prodejní sbírka se letos koná již po osmé, a to 8. 9. 210.

I letos můžete přispět Světlušce v tradiční sbírkový "Den, kdy svítí Světlušky", od dobrovolníků v originálním kostýmu broučka světlušky si můžete zakoupit speciální placku „Svítíš?“, reliéfní přívěsek nebo náramek, který svítí ve tmě. Symbolický příspěvek v hodnotě 30 Kč, 50 Kč, 70 Kč a výše bude sbírán do zapečetěné lucerničky dobrovolníků, studentů středních škol a spolupracovníků domů dětí a mládeže.

Pokud chcete pomoci při sbírkovém dni jako dobrovolník, napiště na: ivana.jancova@rozhlas.cz.

Světluška stále hledá dobrovolníky. Každý něco umí a pokud máte chuť věnovat týdně alespoň jednu hodinu dobré věci, napište na: svetluska@rozhlas.cz.

Konto Světlušky "DESET DEVÍTEK" 99999 99999/0100 je otevřeno po celý rok. I symbolický příspěvek se promění v konkrétní pomoc.

Textovou zprávu ve tvaru: DMS SVETLUSKA můžete odeslat na číslo 87777. Zaplatíte 30 Kč, Světluška obdrží 27 Kč.

Bližší informace naleznete na http://svetluska.centrum.cz.

Zdroj: svetluska.centrum.cz
ICM je spolufinancováno sdružením YMCA, Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, Královéhradeckým krajem a Městem Hradec Králové

YMCA, MŠMT, Královéhradecký kraj, Město Hradec Králové

YMCA v ČR je držitelem titulu „NNO uznaná MŠMT pro práci s dětmi a mládeží“