Informační centrum pro mládež mladým lidem a pracovníkům s mládeží zdarma poskytuje informační a poradenské služby z oblastí týkajících se mladých lidí (vzdělávání, práce, cestování, volný čas, sociálně patologické jevy, občan a společnost, mládež a EU)

Let balónem

První hradecká vzduchoplavební s.r.o. nabízí vyhlídkový let horkovzdušným balónem, paravýsadek z balónu, upoutaný balón, pronájem balónu na různé akce.

Základna a hlavní odletové stanoviště je na letišti v Hradci Králové.
Výška letu ve volném terénu se pohybuje většinou od 150 metrů do jednoho kilometru, nad městy je povoleno létat ve výšce nejméně 300 metrů.
Při startech z Hradce Králové a jeho okolí se dá doletět například až k Hrádku u Nechanic, Kunětické Hoře, Kuksu nebo k vodní nádrži Rozkoš u České Skalice. Mezi oblíbené destinace patří podhůří Orlických hor s Pastvinskou přehradou a zříceninami hradů Potštejn a Litice či Adršpašsko-teplické skály a Broumovské stěny nedaleko Náchoda. Další oblíbené jsou lety v Českém ráji s přírodními krásami a četnými historickými památkami (Humprecht, Kost, Trosky, Hrubá Skála, Valdštejn).

Bližší informace naleznete na stránkách www.balony-hradec.cz.

Zdroj: www.balony-hradec.cz
ICM je spolufinancováno sdružením YMCA, Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, Královéhradeckým krajem a Městem Hradec Králové

YMCA, MŠMT, Královéhradecký kraj, Město Hradec Králové

YMCA v ČR je držitelem titulu „NNO uznaná MŠMT pro práci s dětmi a mládeží“