Informační centrum pro mládež mladým lidem a pracovníkům s mládeží zdarma poskytuje informační a poradenské služby z oblastí týkajících se mladých lidí (vzdělávání, práce, cestování, volný čas, sociálně patologické jevy, občan a společnost, mládež a EU)

Cena Nadace Heinze Schwarzkopfa „Mladý Evropan/Evropanka roku"

Přihláška a základní informace týkající se Ceny Nadace Heinze Schwarzkopfa „Mladý Evropan/Evropanka roku“ (pod záštitou Evropského parlamentu).

Vhodné kandidáty na udělení této ceny ve věku od 18 do 26 let, kteří se významnou měrou podíleli na rozvoji porozumění a spolupráce v Evropě (viz příloha), může nominovat odbor pro mládež, nestátní neziskové organizace, Česká rada dětí a mládeže či další instituce zabývající se mládeží, které mají ve svém programu šíření evropských myšlenek, mimo jiné porozumění mezi národy a spolupráci v Evropě.

Udělení ceny umožňuje půlroční praktikum u poslance Evropského parlamentu nebo jiné evropské instituce, popř. udělení dotace na projekt posilující evropskou integraci.

Bližší informace a přihlášku naleznete na http://www.msmt.cz/mladez/cena-nadace-heinze-schwarzkopfa-mlady-evropan-evropanka-roku.

Zdroj: www.msmt.cz
ICM je spolufinancováno sdružením YMCA, Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, Královéhradeckým krajem a Městem Hradec Králové

YMCA, MŠMT, Královéhradecký kraj, Město Hradec Králové

YMCA v ČR je držitelem titulu „NNO uznaná MŠMT pro práci s dětmi a mládeží“