Informační centrum pro mládež mladým lidem a pracovníkům s mládeží zdarma poskytuje informační a poradenské služby z oblastí týkajících se mladých lidí (vzdělávání, práce, cestování, volný čas, sociálně patologické jevy, občan a společnost, mládež a EU)

Budulínek – centrum přátelské rodině

„Budulínek – centrum přátelské rodině“ je zní přesný název nového zařízení, ve kterém je největší dětský koutek v Hradci Králové. Sídlí na ulici Karla IV. (v areálu Jitřenky). V tomto centru, které bylo slavnostně otevřeno 1. dubna, je zajišťováno například hlídání dětí, dále různé kroužky, kurzy a další volnočasové aktivity, které jsou určeny dětem i jejich rodičům. Provozovatelem tohoto zařízení je občanské sdružení Salinger.

V centru Budulínek je dětský koutek s celodenním hlídáním dětí, pořádají se v něm například i různé vzdělávací kurzy – například angličtina pro nejmenší, kurzy výuky práce na počítači a další aktivity. V centru je i přebalovací pult, nechybí ani mikrovlnná trouba. Součástí centra je tělocvična, v níž se konají také různé kurzy – například kurzy jógy, cvičení pro matky s dětmi, atd.

Vstup do centra je zdarma, platí se za využité služby.
 
Zdroj: http://www.hradeckralove.org/
ICM je spolufinancováno sdružením YMCA, Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, Královéhradeckým krajem a Městem Hradec Králové

YMCA, MŠMT, Královéhradecký kraj, Město Hradec Králové

YMCA v ČR je držitelem titulu „NNO uznaná MŠMT pro práci s dětmi a mládeží“