Informační centrum pro mládež mladým lidem a pracovníkům s mládeží zdarma poskytuje informační a poradenské služby z oblastí týkajících se mladých lidí (vzdělávání, práce, cestování, volný čas, sociálně patologické jevy, občan a společnost, mládež a EU)

Kyrgyzstán tradiční - netradiční

Kdy: pondělí 14. listopadu 2016 od 20:00 hodin
Kde: Studio A, Adalbertinum, Hradec Králové

Vydáme se po stopách někdejších středoasijských nomádů, kteří dodnes žijí rozděleni na dva tábory horskými hřebeny. Na jihozápadě Kyrgyzstánu navštívíme tradiční, ortodoxně náboženskou, patriarchální společnost, jež skrytě soupeří s industrializovaným, rusifikovaným a částečně l iberalizovaným Severem. Z hlavního města Biškek se vydáme do kyrgyzské panenské přírody a sněhem pokrytých hor v oblasti Pamíro-alaje či Centrálního Ťan-šanu, které ročně přilákají tisíce cestovatelů z celého světa. Pronikneme do dávnověkých tradic, zvyků či náboženství, stejně jako idejí, plánů a mentality bývalého Sovětského svazu.

Přednáší Bár Gregorová.

Zdroj: Adalbertinum
ICM je spolufinancováno sdružením YMCA, Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, Královéhradeckým krajem a Městem Hradec Králové

YMCA, MŠMT, Královéhradecký kraj, Město Hradec Králové

YMCA v ČR je držitelem titulu „NNO uznaná MŠMT pro práci s dětmi a mládeží“