Sběr bioodpadu z kuchyní a prošlých potravin byl v Hradci Králové pilotně zahájen v lokalitě Moravského Předměstí a v Třebši, a to v rámci projektu "Třídíme v Hradci".
V ulicích Formánkova, Sekaninova, Sezemická a Šantrochova jsou nově umístěny kontejnery na tyto odpady. Jedná se o hnědé kontejnery o objemu 660 litrů označené nápisem PROŠLÉ POTRAVINY - BIOODPADY.
Třídění těchto odpadů je nezbytné s ohledem na povinnost města snižovat jejich podíl v směsném komunálním odpadu. Odpady v rámci pilotního projektu budou odváženy dle naplněnosti kontejnerů. Veškerý obsah kontejnerů je odvážen na bioplynovou stanici, kde je odpad přeměněn na energii a teplo.
Odpady a prošlé potraviny je možné do nádob umisťovat včetně jejich plastových či papírových obalů.
Zdroj: MMHK
Mezinárodní setkání Europe Goes Local
-
Od 20. do 23. června se v Praze konalo mezinárodního setkání Europe Goes
Local s téměř 80 účastníky z Česka a Slovenska.
Obecné
před 4 dny