Informační centrum pro mládež mladým lidem a pracovníkům s mládeží zdarma poskytuje informační a poradenské služby z oblastí týkajících se mladých lidí (vzdělávání, práce, cestování, volný čas, sociálně patologické jevy, občan a společnost, mládež a EU)

Historické dny na hradě Kost - Libošovice

Kdy: sobota 13. a neděle 14. srpna 2016
Kde: hrad Kost

Máte jedinečnou příležitost zhlédnout v prostorách gotického hradu Kost pravý středověk.

Těšit se můžete na historické tance, které Vás svými rytmy vtáhnou nejenom na české dvory ale i do evropských center. Kromě tanců je na Vás v prostorách hradních paláců připraven šlechtický život v době renesance. Hlavní nádvoří vás upoutá výstupy šermířů, kteří vám předvedou, jak se chystají do bitvy a jak vypadala vojenská morálka. Nad hlavami jim budou kroužit doboví kejklíři, kteří překonávají prostor nádvoří přecházením na lanech. V hradní kapli si budete připadat jako na středověkém koncertě, neboť zde uslyšíte pravou středověkou hudbu doprovázenou zpěvem těch nejnadanějších pěvkyň z celého širokého okolí. Ukázka dravé zvěře bude připravena na hradním parkáně, kde se nejen přesvědčíte o dokonalosti ptactva, ale budete i řádně poučeni o jejich kvalitách. V černé kuchyni se rázem ocitnete o 400 let zpět. Představí vám středověké recepty, zažijete ochutnávku netradičních jídel a při troše štěstí přiložíte v kuchyni i ruku k dílu.

Po celý den bude v areálu pod hradem trh s dobovými předměty. Můžete zde zakoupit sladké i slané pochutiny, šperky, a různé upomínkové předměty.

Více informací: http://www.kost-hrad.cz/

Zdroj: Atlas Česka
ICM je spolufinancováno sdružením YMCA, Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, Královéhradeckým krajem a Městem Hradec Králové

YMCA, MŠMT, Královéhradecký kraj, Město Hradec Králové

YMCA v ČR je držitelem titulu „NNO uznaná MŠMT pro práci s dětmi a mládeží“