Informační centrum pro mládež mladým lidem a pracovníkům s mládeží zdarma poskytuje informační a poradenské služby z oblastí týkajících se mladých lidí (vzdělávání, práce, cestování, volný čas, sociálně patologické jevy, občan a společnost, mládež a EU)

Výstava historických hracích strojů

Kdy: do 15. března 2015
Kde: Krkonošské muzeum Jilemnice (Krkonošské muzea Správy KRNAP)

Procházka Světem mechanické hudby – za historickými hracími stroji minulých tří století. K vidění jsou nejpříjemnější hrací hodiny, obdiv budící píšťalové mechanismy, věhlasné hřebíčkové hrací strojky, sensační polyfony, vkusné elegantní symfoniony, báječné aristony, zázračné flašinety i brilantní patentní orchestriony. Ne všichni byli obdařeni talentem pro to, aby se mohli věnovat hře na hudební nástroj. Možná i kvůli tomu usilovalo mnoho konstruktérů o vytvoření speciálního přístroje, který by dokázal na hudební nástroj zahrát, aniž by bylo potřeba větší míry zručnosti. Výstava představí veřejnosti hrací hodiny, píšťalové mechanismy, hřebíčkové hrací strojky, polyfony, symfoniony, aristony, flašinety a orchestriony. Poznáte stroje, jež pomáhaly v obživě žebráků a válečných invalidů nebo hrály pro potěšení v měšťanských salonech.

Zároveň s touto výstavou je oevřena expozice s názvem Teplo domova, zachycující vývoj vytápění od 14. století do počátku 20. století.

Otevřeno je mimo pondělí od 8 do 12 a od 13 do 16 hodin.

Více informací na: www.kmjilemnice.cz

Zdroj: Královéhradecký region

ICM je spolufinancováno sdružením YMCA, Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, Královéhradeckým krajem a Městem Hradec Králové

YMCA, MŠMT, Královéhradecký kraj, Město Hradec Králové

YMCA v ČR je držitelem titulu „NNO uznaná MŠMT pro práci s dětmi a mládeží“