Informační centrum pro mládež mladým lidem a pracovníkům s mládeží zdarma poskytuje informační a poradenské služby z oblastí týkajících se mladých lidí (vzdělávání, práce, cestování, volný čas, sociálně patologické jevy, občan a společnost, mládež a EU)

Romeo a Julie | Kenneth MacMillan

Kdy: čtvrtek 26. února 2015 od 18:00 hodin
Kde: Bio Centrál, Hradec Králové

Kenneth MacMillan vytvořil současnou interpretaci Prokofjevovy klasické partitury. Jeho verze baletu zdůrazňuje citovou a psychologickou stránku příběhu. Romeo a Julie obsahuje tři vášnivá pas de deux, první setkání milenců, slavnou balkonovou scénu a závěrečnou tragédii, končící jejich smrtí. Příběh milenců se odehrává v kontrastu k půvabům Verony v 16. století: živé dění na tržišti naruší zuřivý souboj, velkolepý ples se odehrává v elegantním paláci. MacMillanova inscenace Romea a Julie měla premiéru v Covent Garden roku 1965, s Rudolfem Nurejevem a Margot Fonteyn v titulních rolích. Od té doby je balet centrem repertoáru souboru, dosud dosáhl více než 400 repríz a je uváděn na četných světových turné. Nedávno byl upraven pro scénu O2. Tragický příběh osudem pronásledovaných milenců: Hluboce dojemný balet Kennetha MacMillana patří ke klasice 20. století.

Výprava: Nicholas Georgiadis
Choreografie: Kenneth MacMillan
Světelný design: John B. Read

Zdroj: Bio Centrál
ICM je spolufinancováno sdružením YMCA, Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, Královéhradeckým krajem a Městem Hradec Králové

YMCA, MŠMT, Královéhradecký kraj, Město Hradec Králové

YMCA v ČR je držitelem titulu „NNO uznaná MŠMT pro práci s dětmi a mládeží“