Informační centrum pro mládež mladým lidem a pracovníkům s mládeží zdarma poskytuje informační a poradenské služby z oblastí týkajících se mladých lidí (vzdělávání, práce, cestování, volný čas, sociálně patologické jevy, občan a společnost, mládež a EU)

Rychleji k horskému cíli? Zkraťte si cestu skibusem!

I v letošní zimní sezóně mají lyžaři v Královéhradeckém kraji možnost využívat skibusy. Například z Hradce Králové do Orlických hor jezdí pravidelně o víkendech a o prázdninách.

Provoz byl zahájen 20. prosince 2014 a kopíruje hlavní zimní sezónu, která končí 15. března. Shodně jako v loňském roce jezdí skibusy z Hradce Králové po dvou sběrných trasách. Jednosměrné jízdné na trase HK – Deštné v Orl. horách přijde hotově na 60 Kč, úhrada městskou kartou vyjde i letos výhodněji, a to na 40 Kč. Lyže odveze autobus zdarma.

Speciální dopravu je možné využít také v Krkonoších a v Kladském pomezí. Například cena za cestu Expresním busem Praha (Palmovka) – Špindlerův Mlýn a zpět včetně skipasu je jen o 100 Kč dražší než skipas samotný. Navíc je zdarma k dispozici instruktor a pro zahraniční návštěvníky a začátečníky půjčení lyží zdarma.

Více info na:
www.ski-busy.cz, www.krkonose.eu,
http://ski.kladskepomezi.cz,
www.dpmhk.cz.

Zdroj: Královéhradecký kraj




ICM je spolufinancováno sdružením YMCA, Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, Královéhradeckým krajem a Městem Hradec Králové

YMCA, MŠMT, Královéhradecký kraj, Město Hradec Králové

YMCA v ČR je držitelem titulu „NNO uznaná MŠMT pro práci s dětmi a mládeží“