Informační centrum pro mládež mladým lidem a pracovníkům s mládeží zdarma poskytuje informační a poradenské služby z oblastí týkajících se mladých lidí (vzdělávání, práce, cestování, volný čas, sociálně patologické jevy, občan a společnost, mládež a EU)

Alenka v říši divů

Kdy: úterý 16.12.2014 od 20:15 hodin
Kde: Bio Centrál Hradec Králové

Celovečerní balet Christophera Wheeldona vychází z pohádkové knihy Lewise Carrolla. Je to bizarní vyprávění se snadno rozpoznatelnými postavami stepujícího Kloboučníka, popudlivého Bílého králíčka a vždy špatně naloženou Srdcovou královnou.

Wheeldon vytvořil spolu se skladatelem Jobym Talbotem a scénickým výtvarníkem Bobem Crowleyem pravý rodinný balet v duchu tolik milovaného klasického Carrollova díla pro děti. Pravidelný návštěvník baletu ocení ohlas jiných slavných děl – například parodii na „Adagio růží“ ze Spící krasavice s ovocnými koláčky místo květin. Díky strhující choreografii, na barvy bohatému příběhu a úžasnému scénickému kouzlu je balet brilantní realizací Carrollova bláznivého světa snů.

Hudba: Joby Talbot, Dirigent: David Briskin, Choreografie: Christopher Wheeldon, Obsazení: Lauren Cuthbertson and Federico Bonelli
Délka trvání: cca 175 minut, Balet ve 3 dějstvích

Zdroj: Bio Centrál
ICM je spolufinancováno sdružením YMCA, Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, Královéhradeckým krajem a Městem Hradec Králové

YMCA, MŠMT, Královéhradecký kraj, Město Hradec Králové

YMCA v ČR je držitelem titulu „NNO uznaná MŠMT pro práci s dětmi a mládeží“