Informační centrum pro mládež mladým lidem a pracovníkům s mládeží zdarma poskytuje informační a poradenské služby z oblastí týkajících se mladých lidí (vzdělávání, práce, cestování, volný čas, sociálně patologické jevy, občan a společnost, mládež a EU)

Slovenské hory

Kdy: středa 5.11. od 18:00 hodin
Kde: Studijní a vědecká knihovna v Hradci Králové, v konferenčním sále v 5. podlaží.

V přednášce vás Libor Turek provede Malou i Velkou Fatrou. Zavítáme do Slovenského ráje. Stěžejní část však čerpá z krásy Tater. Projdeme křížem krážem Západní Tatry - Roháče, projdeme hlavní doliny, vystoupíme i na některé vrcholy Vysokých Tater a zvláštní pozornost budeme věnovat autorově lásce - Belianským Tatrám. Nezůstaneme pouze v horách, ale sestoupíme i do podhůří - k lidem a jejich zvykům, budeme obdivovat kroje při goralských folklórních slavnostech. Horská fauna, flora, krása hor v různých ročních obdobích… Vše podáno ve 400 diapozitivech a 400 digitálních fotografiích, podbarveno autentickou slovenskou hudbou a doplněno poutavým vyprávěním. Pro mnohé diváky návrat do míst, které jistě sami navštívili, pro jiné inspirace pro budoucí cesty.

Zdroj: Studijní a vědecká knihovna v Hradci Králové
ICM je spolufinancováno sdružením YMCA, Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, Královéhradeckým krajem a Městem Hradec Králové

YMCA, MŠMT, Královéhradecký kraj, Město Hradec Králové

YMCA v ČR je držitelem titulu „NNO uznaná MŠMT pro práci s dětmi a mládeží“