Informační centrum pro mládež mladým lidem a pracovníkům s mládeží zdarma poskytuje informační a poradenské služby z oblastí týkajících se mladých lidí (vzdělávání, práce, cestování, volný čas, sociálně patologické jevy, občan a společnost, mládež a EU)

Lazebník sevillský

V sobotu 22. listopadu v 18:45 hodin můžete shlédnout další představení z cyklu MET (Metropolitan opera: Live in HD).

(Il barbiere di Siviglia), Bartlett Sher, USA 2008, italsky, české a anglické titulky, 190 min

Metropolitní opera uvádí bujarou inscenaci Rossiniho klasické komedie, jež dala světu několik nejznámějších operních melodií. V představení exceluje Isabel Leonard jako smělá Rosina, tenorista Lawrence Brownlee jako její intrikující milovník a Christopher Maltman jako nesmírně vynalézavý a okouzlující lazebník samotný. Barvitou a libozvučnou hudbu diriguje Michele Mariotti.

Účinkují: Isalbel Leonard (Rosina), Lawrence Brownlee (hrabě Almaviva), Christopher Maltman (Figaro)
Dirigent: Michele Mariotti

Přenosy Metropolitan Opera: Live in HD kombinují špičkové operní umění s nejmodernějšími technologiemi. HD (High Definition) je akronym pro vysoké obrazové rozlišení, které svou kvalitou daleko převyšuje kvalitu formátu DVD. Zvuk je přenášen v prostorovém šestikanále 5.1. Oko kamery se během přenosu dostane podstatně blíže k dění na jevišti než oko diváka, byť sedícího na těch nejlepších místech přímo v Metropolitní opeře. Diváci přenosů si tak v kinech mohou vychutnávat úžasné detailní záběry, které by v samotné Met nikdy neviděl, a které jim zajištuje více než deset kamer zaznamenávajících představení.


Zdroj: Bio Centrál
ICM je spolufinancováno sdružením YMCA, Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, Královéhradeckým krajem a Městem Hradec Králové

YMCA, MŠMT, Královéhradecký kraj, Město Hradec Králové

YMCA v ČR je držitelem titulu „NNO uznaná MŠMT pro práci s dětmi a mládeží“