Informační centrum pro mládež mladým lidem a pracovníkům s mládeží zdarma poskytuje informační a poradenské služby z oblastí týkajících se mladých lidí (vzdělávání, práce, cestování, volný čas, sociálně patologické jevy, občan a společnost, mládež a EU)

Týden vědy a techniky

Týden vědy a techniky AV ČR je nejrozsáhlejší vědecký festival v České republice, který pořádá Akademie věd ČR. Letošní čtrnáctý ročník probíhá 1.–15. listopadu 2014 ve městech: Praha, Brno, Ostrava, České Budějovice, Olomouc, Plzeň, Hradec Králové, Liberec, Zlín, Pardubice, Karlovy Vary, Jihlava, Ústí nad Labem a na mnoha dalších místech. Máte možnost navštívit dny otevřených dveří / výstavy / přednášky / filmy / semináře / workshopy / prezentace / panelové diskuze / exkurze / on-line přenosy / vědecké experimenty / technické vynálezy / soutěže a kvízy / vědecké kavárny. V dopoledních hodinách jsou přednášky a exkurze zaměřeny především na středoškolskou mládež. Odpolední a podvečerní přednášky a doprovodné akce jsou připraveny pro širokou veřejnost. Sledujte však informace u jednotlivých akcí, protože na velkou část programu mají přístup jen registrovaní návštěvníci. Dny otevřených dveří ústavů Akademie věd ČR jsou určeny všem návštěvníkům, kteří mají zájem dozvědět se více o nejnovějších trendech v oblasti vědy, o práci vědeckých pracovníků, výzkumných projektech AV ČR, o nejmodernějších vědeckých přístrojích.

Mottem čtrnáctého ročníku Týdne vědy a techniky je "Dotkni se vědy". "Svět kolem nás je plný technologií reagujících na náš dotyk a my jsme si zvykli hmat používat při poznávání a prožívání světa více než kdy předtím. Věřím proto, že právě přiblížení práce českých vědců až na dotek Vám pomůže nalézt odpovědi na otázky a poskytne jedinečný zážitek napříč všemi vědeckými obory, “ říká o letošním mottu předseda Akademie věd ČR prof. Jiří Drahoš.

Veškeré informace o Týdnu vědy a techniky: http://www.tydenvedy.cz.


Program v Královéhradeckém kraji: www.tydenvedy.cz/sys/search.jsp?fulltext_search_all_words=Kr%C3%A1lov%C3%A9hradeck%C3%BD&fulltext_search_pager_number_of_pages=20&search=Hledat&fulltext_search_exact_phrase=&fulltext_search_any_words=&fulltext_search_not_contain_words=&fulltext_search_file_formats=anytype&fulltext_search_date=anytime&order_asc=true&order_title=true&q1=Kr%C3%A1lov%C3%A9hradeck%C3%BD&q2=&q3=&q4=&searchFields=keywords

Zdroj: Akademie věd ČR
ICM je spolufinancováno sdružením YMCA, Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, Královéhradeckým krajem a Městem Hradec Králové

YMCA, MŠMT, Královéhradecký kraj, Město Hradec Králové

YMCA v ČR je držitelem titulu „NNO uznaná MŠMT pro práci s dětmi a mládeží“