Informační centrum pro mládež mladým lidem a pracovníkům s mládeží zdarma poskytuje informační a poradenské služby z oblastí týkajících se mladých lidí (vzdělávání, práce, cestování, volný čas, sociálně patologické jevy, občan a společnost, mládež a EU)

Výstava fotografií "10let v EU"

Desáté výročí vstupu České republiky do Evropské unie připomíná výstava unikátních velkoformátových fotografií ČTK pod širým nebem, kterou pořádá Zastoupení Evropské komise v ČR. Výstava představuje unikátní velkoformátové fotografie z databáze České tiskové kanceláře, které zachycují období od vstupu České republiky dne 1. května 2004 do současnosti. Fotografie nabízejí vzácný pohled na desetileté působení ČR v Evropské unii a představují důležité milníky našeho členství a evropského integračního procesu.

Kromě oslav samotného vstupu zachycují snímky volby do Evropského parlamentu, Václava Havla při projevu ke dvacátému výročí pádu železné opony v listopadu 2009, okamžiky z českého předsednictví unii včetně představení Entropy Davida Černého, protesty zemědělců nebo okamžik, kdy po nástupu současného českého prezidenta Miloše Zemana byla na Pražském hradě vztyčena vlajka EU.

Vybrané fotografie budou vystaveny i v Hradci Králové, a to 1. července – 31. července 2014 v Centru celoživotního vzdělávání (prostory v Knihovně města Hradce Králové).

Výstavu pořádá Zastoupení Evropské komise v ČR ve spolupráci s Českou tiskovou kanceláří, Úřadem vlády ČR a Europe Direct.

Další informace naleznete: http://10let.eu/program/34/

Zdroj: Europedirect
ICM je spolufinancováno sdružením YMCA, Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, Královéhradeckým krajem a Městem Hradec Králové

YMCA, MŠMT, Královéhradecký kraj, Město Hradec Králové

YMCA v ČR je držitelem titulu „NNO uznaná MŠMT pro práci s dětmi a mládeží“