Informační centrum pro mládež mladým lidem a pracovníkům s mládeží zdarma poskytuje informační a poradenské služby z oblastí týkajících se mladých lidí (vzdělávání, práce, cestování, volný čas, sociálně patologické jevy, občan a společnost, mládež a EU)

Turistický hradecký vláček již vyjel

Dopravní podnik města Hradce Králové vypravil v letošním roce už do páté sezony turistický hradecký silniční vláček. Tento netradiční dopravní prostředek vozí hradecké občany a návštěvníky města všech věkových kategorií po dvou časově nenáročných vyhlídkových trasách, které ukazují významná a turisticky zajímavá místa či stavby města a jejich historii.

Letošní provoz byl zahájen 12. dubna a potrvá minimálně až do 31. srpna. Vláček v této sezoně jezdí 5 x denně v pracovní dny mimo pondělí (pokud na tento den nepřipadá státní svátek), i v sobotu, neděli a ve svátcích, s odjezdy od 13 do 17 hodin (3 x trasa č. 1 a 2 x trasa č. 2). Tradičním nástupním i výstupním místem je parkoviště u Muzea východních Čech na Eliščině nábřeží. Historie míst, kterými vláček projíždí, je přiblížena i slovem průvodce. V případě skupin do deseti osob není třeba vláček speciálně rezervovat. Skupiny s vyšším počtem osob vyžadují rezervaci.

Aktuální jízdní řád, mapky a další informace naleznete na http://www.dpmhk.cz/cs/mhd-hradec-kralove/turisticky-hradecky-vlacek

Ceník jízdného pro rok 2014 (ceny jsou včetně DPH):
Zlevněné jízdné pro děti od 3 do 12 let: 30,- Kč
Plné jízdné nad 12 let: 70,- Kč
Rodinné jízdné (2 dospělí a max. 3 děti do 12 let): 120,- Kč
Jízda se uskuteční od minimální celkové úhrady 240,- Kč.
Jízdné je možné opět hradit z městské a volné karty, na linkách neplatí časové jízdenky na MHD a jiné slevy.



Zdroj: Město Hradec Králové
ICM je spolufinancováno sdružením YMCA, Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, Královéhradeckým krajem a Městem Hradec Králové

YMCA, MŠMT, Královéhradecký kraj, Město Hradec Králové

YMCA v ČR je držitelem titulu „NNO uznaná MŠMT pro práci s dětmi a mládeží“