Informační centrum pro mládež mladým lidem a pracovníkům s mládeží zdarma poskytuje informační a poradenské služby z oblastí týkajících se mladých lidí (vzdělávání, práce, cestování, volný čas, sociálně patologické jevy, občan a společnost, mládež a EU)

Strhující cesta kolem světa s režisérem Danem Přibáněm v Biu Central

V pátek 14. března bude v Biu Central uveden nový dokument Dana Přibáně o jeho cestě napříč Jižní Amerikou až na konec světa Trabantem. Film přijede režisér i sám uvést a po skončení bude zodpovídat na dotazy. Pro diváky navíc Bio Central připravuje i taneční párty ve foyer. Hrát bude DJ Jinan a diváci mohou přijít v kostýmech z let sedmdesátých.

Tým ve složení osmi lidí – Čechů, Slováků a Poláků, projel náročnou cestu přes amazonské pralesy, pětitisícové průsmyky And, pouště i oceán. Mimo dvou Trabantů jel i polský Fiat a stará Jawa 250 z roku 1957. Cesta byla o to dobrodružnější, že cestovatelé se téměř neznali. Přesto spolu dokázali zvládnout čtyři měsíce v náročném terénu. Celý přejezd tentokrát natáčel profesionální kameraman a o skvělé záběry proto ve filmu není nouze.

Vedoucí expedice – novinář, filmař a cestovatel Dan Přibáň (*1976) působil do r. 2008 jao redaktor portálu iDnes.cz a časopisu ABC. Poté byl od r. 2008 do r. 2009 šéfredaktorem čaopisu VTM Sience.Nyní působí jako nezávislý novinář a věnuje se především výpravám po exotických zemích. Trabantem projel už Hedvábnou stezku, Afriku a Jižní Ameriku, ze které je právě dokument Trabantem až na konec světa.

Začátek projekce filmu v Biu Central je 14. března od 20 hodin.
Párty s DJ Jinanem začne po skončení promítání ve dvoraně kina. Na párty jsou zvláště vítáni návštěvníci v kostýmech ze sedmdesátých let, které evokují zlatou éru Trabantů.

Více info: Ilona Machová, pr@biocentral.cz, tel.: 777 447 566
www.biocentral.cz, afrika.transtrabant.cz

Zdroj: Město Hradec Králové
ICM je spolufinancováno sdružením YMCA, Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, Královéhradeckým krajem a Městem Hradec Králové

YMCA, MŠMT, Královéhradecký kraj, Město Hradec Králové

YMCA v ČR je držitelem titulu „NNO uznaná MŠMT pro práci s dětmi a mládeží“