Informační centrum pro mládež mladým lidem a pracovníkům s mládeží zdarma poskytuje informační a poradenské služby z oblastí týkajících se mladých lidí (vzdělávání, práce, cestování, volný čas, sociálně patologické jevy, občan a společnost, mládež a EU)

Oficiální zahájení cyklosezóny na stezce Hradec Králové - Kuks

Na cyklostezce z Hradce Králové k baroknímu hospitalu v Kuksu, která je součástí mezinárodní Labské stezky, se to díky mírné zimě cyklisty hemží i během zimních měsíců. Labská stezka vás ale 4. dubna zveme na oficiální zahájení letošní cyklosezóny.

Otevřete letošní cyklosezónu spanilou jízdou na Kuks.
„O tom, že letošní zimu někteří vyměnili lyže za kolo, svědčí lednová a únorová čísla z počítacích čidel. Za první dva měsíce letošního roku bylo v Kuksu napočítáno na stezce 3775 lidí a ve Věkoších dokonce 13 964,“ říká náměstek hejtmana a krajský radní pro cestovní ruch Otakar Ruml. Letošní sezónu na stezce Hradec Králové – Josefov – Kuks otevře spanilá jízda, která odjíždí 4. dubna 2014 v 15 hodin od parkovacího cyklodomu v Hradci Králové u vlakového nádraží. Druhá jízda v tentýž čas odjíždí z druhého směru, tedy z vyhlídky nad schody v Kuksu.

Část Labské stezky z Hradce Králové do Kuksu je pro milovníky kol vyhledávaným a oblíbeným místem. Za první rok svého fungování od 17. dubna do konce roku 2013 až do Kuksu dojelo 99 663 tisíc lidí, počítací čidla ve Věkoších pak hlásí 200 727 cyklistů a pěších.

Nové zpevněné úseky Labské stezky mezi Hradcem Králové a Kuksem o délce cca 26 km budou slavnostně otevřeny právě 4. dubna 2014.

Zdroj: Labská stezka
ICM je spolufinancováno sdružením YMCA, Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, Královéhradeckým krajem a Městem Hradec Králové

YMCA, MŠMT, Královéhradecký kraj, Město Hradec Králové

YMCA v ČR je držitelem titulu „NNO uznaná MŠMT pro práci s dětmi a mládeží“