Informační centrum pro mládež mladým lidem a pracovníkům s mládeží zdarma poskytuje informační a poradenské služby z oblastí týkajících se mladých lidí (vzdělávání, práce, cestování, volný čas, sociálně patologické jevy, občan a společnost, mládež a EU)

Holandsko na lodi

Přednáška Tomáše Kubeše "Holandsko na lodi" se koná 5. února 2014 od 18 hod. v konferenčním sále v 5. patře Studijní a vědecké knihovny v Hradci Králové.

Holandsko na lodi je velké dobrodružství a romantika. Stačí se chopit kormidla lodi, popohnat posádku a záhy zjistíte, že z vody je země úplně jiná. Poplujeme po kanálech i jezerech mezi nejhezčími holandskými městy, malebnými vesničkami a překrásnou krajinou, pro niž jsou typické větrné mlýny a pokojně se pasoucí stáda ovcí, krav a koní. Budeme kotvit v malých přístavištích i centrech historických měst, kam stojí za to vypravit se za památkami, večer za zábavou. Jak už to v Holandsku bývá, nebudou chybět ani pestrobarevná pole plná tulipánů, velký květinový karneval nebo sýrová farma. A také se podíváme na oslavu narozenin královny, což je mega akce s milionem slavících obyvatel.

Tomáš Kubeš (1972) fotograf, novinář a cestovatel. Fotografii se věnuje vášnivě již od dětství stejně jako cestování a poznávání odlišných kultur. Několik let prožil putováním po Africe, poznáváním tohoto svého zamilovaného kontinentu. Procestoval také stopem Asii, například během půlroční cesty z Vladivostoku do Prahy, nebo při dalších výpravách do Indie, Nepálu... V současnosti fotografuje reportáže pro mnoho časopisů, navštívil více jak 70 zemí světa. Vedle reportážní fotografie se věnuje také portrétu, architektuře, reklamě a humanitární fotografii. Jeho snímky a články můžete najít v Česku například v časopisech Koktejl, Lidé a země, Instinkt, Katka, Travel Czech, Travel Digest, Travel focus, Hospodářské noviny a v mnoha dalších nejen českých médiích.

Více info na:
www.tomaskubes.cz

Zdroj: Studijní a vědecká knihovna v Hradci Králové
ICM je spolufinancováno sdružením YMCA, Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, Královéhradeckým krajem a Městem Hradec Králové

YMCA, MŠMT, Královéhradecký kraj, Město Hradec Králové

YMCA v ČR je držitelem titulu „NNO uznaná MŠMT pro práci s dětmi a mládeží“