Informační centrum pro mládež mladým lidem a pracovníkům s mládeží zdarma poskytuje informační a poradenské služby z oblastí týkajících se mladých lidí (vzdělávání, práce, cestování, volný čas, sociálně patologické jevy, občan a společnost, mládež a EU)

Dopravní podnik nabízí městské karty za akční cenu a nově i doplatkové papírové jízdenky

Nové typy papírových jízdenek pro MHD v hodnotě 18 korun si budou moci cestující zakoupit v prodejní síti již od 20. ledna. Úprava tarifu, která začne v královéhradecké městské hromadné dopravě platit od 1. února, se dotkne pouze ceny papírových jízdenek. Cestování na městskou kartu nebo SMS jízdenku zůstává na své původní cenové výši. Dopravní podnik bude v období od 20. ledna do 28. února nabízet pořízení městské karty, na kterou lze cestovat výhodněji, za akční cenu 50 korun. Od 1. února bude v prodeji také nový knižní jízdní řád.

Změna jízdného v MHD se od února dotkne pouze cestujících s papírovou jízdenkou, jak s tou zakoupenou ve vozidle u řidiče, tak i s lístkem od smluvních prodejců, například z trafik. Přehledný výběr základních tarifů jízdného je níže v tabulce, celkový přehled pak na www.dpmhk.cz. Nové jízdenky v hodnotě 18 korun budou v prodeji od 20. ledna.

Původní jízdenky v hodnotě 15 korun (pokud je má cestující ještě v zásobě) je možné dále použít výjimečně do 31. března 2014, a to pouze se třemi doplatkovými jízdenkami v hodnotě jedné koruny. Doplatkové jízdenky cestující zakoupí v zákaznických centrech dopravního podniku: Gočárova třída 1225, terminál hromadné dopravy a Pouchovská 153 (sídlo DPmHK). Jednotlivého elektronického jízdného se zdražení vůbec nedotkne, jízda placená městskou kartou tedy stojí i nadále 12 korun, zlevněné jízdné na dvě zastávky šest korun a za zlevněné jízdné pro druhou jízdu zaplatí cestující tři koruny.

Vzhledem k výhodnosti cestování na městskou kartu podpoří dopravní podnik její zakoupení pro nové cestující zvýhodněnou pořizovací cenou. Od 20. ledna do 28. února si ji zájemci mohou koupit zhruba o polovinu levněji – za 50 korun. Mohou ji využít jako identifikační průkaz například i ve Studijní a vědecké knihovně či Knihovně města Hradce Králové nebo při vstupu na koupaliště Flošna.

Ceny se nemění ani u SMS jízdenky.

Zdroj: Město Hradec Králové
ICM je spolufinancováno sdružením YMCA, Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, Královéhradeckým krajem a Městem Hradec Králové

YMCA, MŠMT, Královéhradecký kraj, Město Hradec Králové

YMCA v ČR je držitelem titulu „NNO uznaná MŠMT pro práci s dětmi a mládeží“