Informační centrum pro mládež mladým lidem a pracovníkům s mládeží zdarma poskytuje informační a poradenské služby z oblastí týkajících se mladých lidí (vzdělávání, práce, cestování, volný čas, sociálně patologické jevy, občan a společnost, mládež a EU)

Třináct komnat komiksu

Až do 30.9, můžete shlédnout výstavu 13 komnat komiksu

13 komnat komiksu je dosud nejrozsáhlejší přehlídkou domácích autorů na rekordní ploše 500 metrů čtverečních. Díky tomu lze široké veřejnosti ukázat co nejširší spektrum poloh, kterých je komiks schopen. Dát mu dostatek prostoru pro každou tematickou nuanci a každý žánrový záhyb.

13 komnat komiksu je rozsahem prezentovaných prací ojedinělá výstava špičky domácí autorské scény. Pořadateli jsou František Kinský, Občanské sdružení bratří Kinských a festival KomiksFEST!. Nabídne 13 místností o rozloze 500 metrů čtverečních věnovaných 13 tvůrcům. Ti pokrývající celé stylové, žánrové i tematické spektrum domácí komiksové tvorby. To je na jedné straně ohraničené dětským koutkem s interaktivní hrou Karla Jerieho a na druhé erotickou výstavou PhantastyX. Budou vystaveni tito autoři: Jiří Grus, Lela Geislerová, Lucie Lomová, Karel Jerie, Jaromír Plachý, Vojtěch Šeda, Renáta Fučíková, Hza Bažant, Vojtěch Mašek, Jaromír 99, Dan Černý, Vašek Šlajch a Tomáš Kučerovský. Tvůrci se také podíleli na vytvoření zámeckého kalendáře na rok 2013, který je sestavený z dvanácti obrazů nově vytvořených zúčastněnými autory přímo u příležitosti celé akce.

Provozovatel:
Nový zámek Kostelec nad Orlicí
(Komenského 1, 517 41 Kostelec nad Orlicí)
tel: 734709023
info@zamekkostelecno.cz
http://www.facebook.com/pages/Nov%C3%BD-z%C3%A1mek-Kostelec-nad-Orlic%C3%AD/187852447917397

Zdroj:
ICM je spolufinancováno sdružením YMCA, Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, Královéhradeckým krajem a Městem Hradec Králové

YMCA, MŠMT, Královéhradecký kraj, Město Hradec Králové

YMCA v ČR je držitelem titulu „NNO uznaná MŠMT pro práci s dětmi a mládeží“