Informační centrum pro mládež mladým lidem a pracovníkům s mládeží zdarma poskytuje informační a poradenské služby z oblastí týkajících se mladých lidí (vzdělávání, práce, cestování, volný čas, sociálně patologické jevy, občan a společnost, mládež a EU)

Nábřežní jazzová – Nábřeží jazzmanů

4. srpna 2012 od 16 hodin, Eliščino a Smetanovo nábřeží - pojďte se projít po jazzovém nábřeží. Letní jazzová pouť zve k malé promenádě styly hudby, která ovlivnila 20. století a okouzluje nás ve třetím tisíciletí.

První srpnovou sobotu vám zpříjemní muzikanti, kteří upsali svou duši jazzu. "Nábřežní jazzová" je jednou z akcí letních královéhradeckých nábřeží.

Letošní 4. ročník nazvaný Nábřežní jazzová nabídne jazzové proudy střídavě na dvou pódiích.

V areálu Dětské železnice naleznou návštěvníci řekněme relaxační scénu hradeckých muzikantů. V parku na náměstí 5. května uslyší Blues G dixieland Zelené sedmy či swingové tutovky Art Jazz bandu.

Scéna před Muzeem východních Čech na Eliščině nábřeží nabídne energii. Nejprve se představí nChant Jazz, hradecká kapela, která v příštím roce oslaví desáté narozeniny. Jejich repertoár má záběr od netradičně pojatých swingových standardů až po moderní jazzové skladby

Notnou dávku energie přiveze z Litomyšle „funk latin world orchestra“ Tri de Janeiro o níž jste si v jedné recenzi na jejich koncert mohli přečíst: Podobnou show plnou latinskoamerických rytmů a funkové energie u nás nikdo jiný nenabízí.

Finále večera bude patřit hostu letošního ročníku americké zpěvačce Kaia Brown s českou kapelou Tonny blues band. Píše se o ní: „Na první pohled křehká postava skrývá nezkrotný temperament a fantastický hlas s obrovským rozsahem. V jejím podává bluesová klasika gospelovou duši i rockové nasazení.“

Skupinu Tony blues band založenou v roce 1997 tvoří zkušení hudebníci naší hudební scény, známí z řady věhlasných skupin. Leader souboru Antonín Smrčka zakládal v roce 1977 ABRAXAS, dále v roce 1979 skupinu Žlutý pes, Pumpa, Blues Union a další. Působil i v Dobrohošti, SLS Leška Semelky a Yo-Yo Bandu.
Repertoár souboru tvoří upravené bluesové standardy - B. B. King, J.L.Hooker, J.J.Cale, E. Clapton, M.Waters, a vlastní věci

V případě nepříznivého počasí se koncerty uskuteční v klubu Kozinka, který se na organizaci rovněž podílí.

Ve spolupráci s HKVS završí jazzový víkend promenádní koncert v Jiráskových sadech. V neděli 5. 8. od 16 hodin zahraje E. S. B. - Quintet Milana Sedláčka se zpěvačkou Lubicou Smítkovou.

Zdroj: Město Hradec Králové
ICM je spolufinancováno sdružením YMCA, Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, Královéhradeckým krajem a Městem Hradec Králové

YMCA, MŠMT, Královéhradecký kraj, Město Hradec Králové

YMCA v ČR je držitelem titulu „NNO uznaná MŠMT pro práci s dětmi a mládeží“