Informační centrum pro mládež mladým lidem a pracovníkům s mládeží zdarma poskytuje informační a poradenské služby z oblastí týkajících se mladých lidí (vzdělávání, práce, cestování, volný čas, sociálně patologické jevy, občan a společnost, mládež a EU)

Lípa u Mokrého na Rychnovsku soutěží o titul Strom roku 2012

Mezi posledních dvanáct finalistů letošního ročníku soutěže Strom roku se dostal i zástupce z Královéhradeckého kraje. Lípa bludičky Mokřinky u obce Mokré na Rychnovsku zaujala odbornou porotu nejen svou krásou, ale i příběhem, který se k tomuto stromu poutá. Konečné pořadí v soutěži určí veřejnost, která může hlasovat prostřednictvím dárcovských SMS nebo hromadných hlasovacích archů od 15. června do 10. října. Jedním z míst, kde lze hlasovací archy vyplňovat a podepisovat, je i Informační centrum Krajského úřadu Královéhradeckého kraje.

Do ankety o nejkrásnější strom roku se letos sešlo celkem 65 návrhů ze všech koutů republiky. Vybraných dvanáct stromů z jedenácti krajů porotce zaujalo zejména silnými příběhy nebo historií spojenou s regionem, ve kterém rostou. Finalistou z Mokrého je lípa evropská, která je podle odhadů stará asi sto let, je zhruba 23 metrů vysoká a obvod jejího kmene jsou tři metry. Je dobře rostlá, má nádhernou korunu a působí vznešeným dojmem.

Místa, kde jsou anketní lístky k dispozici, se postupně doplňují a jsou zveřejněna i s anketním listem na webových stránkách obce www.obecmokre.cz. Na stránkách jsou také všechny podrobnosti o soutěži.

Stránky soutěže www.nadacepartnerstvi.cz

Další informace: http://www.kr-kralovehradecky.cz/cz/kraj-volene-organy/tiskove-centrum/aktuality/lipa-u-mokreho-na-rychnovsku-soutezi-o-titul-strom-roku-2012-55096/

Zdroj: Královéhradecký kraj
ICM je spolufinancováno sdružením YMCA, Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, Královéhradeckým krajem a Městem Hradec Králové

YMCA, MŠMT, Královéhradecký kraj, Město Hradec Králové

YMCA v ČR je držitelem titulu „NNO uznaná MŠMT pro práci s dětmi a mládeží“