Informační centrum pro mládež mladým lidem a pracovníkům s mládeží zdarma poskytuje informační a poradenské služby z oblastí týkajících se mladých lidí (vzdělávání, práce, cestování, volný čas, sociálně patologické jevy, občan a společnost, mládež a EU)

Festival Expediční kamera

Výstup na nejvyšší pobřežní útes na světě v Grónsku. Sólový sjezd řeky Kongo na kanoi. Nebo unikátní snímek o expedici v Tibetu, u kterého prý někdy brečí i drsní horolezci. To jsou hlavní lákadla filmového festivalu Expediční kamera, který proběhne od 2. února do 22. března ve 111 městech v Česku.

Festival bude putovat sedm týdnů po České republice a nabídne návštěvníkům celovečerní promítání filmů o dobrodružství, divoké přírodě, extrémních zážitcích i sportech.

Podrobnosti včetně časového harmonogramu a míst promítání najdete na stránkách festivalu: http://www.hedvabnastezka.cz/expedicni-kamera/mista-a-data-promitani/

Unikátní snímky, z nichž mnohé získaly ocenění na mezinárodních festivalech, potěší jak cestovatele, dobrodruhy a horolezce, tak i milovníky přírody. Tohle nejsou kašírované cestopisné filmy podle předloh producentů, kterými se poslední dobou hemží televizní stanice po celém světě, ale filmy, které natočili sami účastníci expedic. Na vlastní oči tak uvidíte nejen scenérie, kam lidská noha téměř nevkročí, ale budete i svědky vypjatých emotivních situací a momentů, kdy jde o holý život.

V Královéhradeckém kraji se bude promítat:
Dvůr Králové nad Labem - 24.2.2012 (Kino Svět)
Jičín - 2.3.2012 (Biograf Český Ráj)
Vrchlabí - 3.3.2012 (Divadelní klub Vrchlabí)
Trutnov - 8.3.2012 (Kino Vesmír)
Kostelec n. Orlicí - 10.3.2012 (Podstránský mlýn)
Hradec Králové - 14.3.2012 ( Lezecká stěna HK, Brněnská 302)
Nová Paka - 17.3.2012 (kino Nová Paka)
Žacléř - 23.3.2012 (Kulturní dům Žacléř)

Zdroj: Hedvábná stezka, http://www.hedvabnastezka.cz
ICM je spolufinancováno sdružením YMCA, Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, Královéhradeckým krajem a Městem Hradec Králové

YMCA, MŠMT, Královéhradecký kraj, Město Hradec Králové

YMCA v ČR je držitelem titulu „NNO uznaná MŠMT pro práci s dětmi a mládeží“