Informační centrum pro mládež mladým lidem a pracovníkům s mládeží zdarma poskytuje informační a poradenské služby z oblastí týkajících se mladých lidí (vzdělávání, práce, cestování, volný čas, sociálně patologické jevy, občan a společnost, mládež a EU)

Pláž v zimě? Recese, letos na blátě.

Již po dvanácté se v lednu otevře klasická letní pláž Járy Cimrmana.

Tentokrát se recesistická akce uskuteční v Králíkách u Nového Bydžova, a to v sobotu 7. ledna od třinácti hodin.

„Jára Cimrman sám sebe označoval za světoběžníka, takže je pouze logické, že jeho pláž je putovní,“ vysvětloval samozvaný předseda České společnosti cimrmanologické pro Bydžovsko Mirek Tupec. A vypočítával: první ročníky se uskutečnily ve Skřivanech, následovaly Mlékosrby a letos se podle něho odborná dislokační komise rozhodla pro Králíky.

„Byly vybrány jako nejlepší lokalita a zákonitě se akce uskuteční na břehu koupališti,“ uvedl Mirek Tupec.

Podle něho bude program jako v předchozích letech. Začne se seminářem o životě a díle Járy Cimrmana, následovat bude přivítání a pak už zájemce čekají radovánky na pláži.

„Jsou zváni všichni, kdo mají smysl pro humor a mají rádi dobrou zábavu obohacenou špetkou recese a laskavého humoru. Věřím, že nám také vyjde počasí, i když to zřejmě bude bez sněhu. Ale už se nám to taky za těch jedenáct let stalo a nemyslím, že by se někdo nebavil a neužíval si tu pravou recesi,“ připomněl Mirek Tupec. Doplnil, že vypsali výběrové řízení na návrh lokality pro příští rok.

Zdroj: Hradecký deník
ICM je spolufinancováno sdružením YMCA, Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, Královéhradeckým krajem a Městem Hradec Králové

YMCA, MŠMT, Královéhradecký kraj, Město Hradec Králové

YMCA v ČR je držitelem titulu „NNO uznaná MŠMT pro práci s dětmi a mládeží“