Informační centrum pro mládež mladým lidem a pracovníkům s mládeží zdarma poskytuje informační a poradenské služby z oblastí týkajících se mladých lidí (vzdělávání, práce, cestování, volný čas, sociálně patologické jevy, občan a společnost, mládež a EU)

Na sjezdovku se dostanete vlakem a skibusem

Do některých lyžařských středisek se autem lze dostat jen s pomocí sněhových řetězů. Také hledání volného místa na přeplněných parkovištích nepatří k příjemným zážitkům.

I z těchto důvodů se nabízí při cestě do horských oblastí jako jedna z možností použít vlak.

Obavy z toho, že se od vlakového nádraží povlečete s těžkými lyžemi a batohem na zádech dlouhou cestu, jsou zbytečné. V rámci projektu ČD Ski navázaly České dráhy partnerské vztahy s pěti provozovateli skiareálů v pohořích České republiky. Pokud tedy vlak nedoveze lyžaře až ke sjezdovkám, dopraví je od nádraží skibusy.

Lyžařský areál Ski Pec v Peci pod Sněžkou patří k největším v Krkonoších.

Ve skiareálu je lyžařům k dispozici čtyřsedačková lanovka, deset vleků a přibližně jedenáct kilometrů sjezdových tratí různých obtížností.

Ti, kdo přijedou do Pece pod Sněžkou vlakem a následně skibusem, mohou za daných podmínek získat desetiprocentní slevu na permanentku ve skiareálu Pec pod Sněžkou.

Lyžaři z Hradce Králové mohou o víkendech vyrazit do areálu Ski Pec například spěšným vlakem s odjezdem z královéhradeckého hlavního nádraží v 7.01 hodin. Do Trutnova hl. n. přijede v 8.20 hodin.

Návazné skibusy jezdí od 7. ledna do 25. března 2012 v sobotu a v neděli. Skibus odjíždí od hlavního nádraží v Trutnově v 8.30 hodin a do areálu Ski Pec dorazí v 9.10 hodin.

Pro cestu zpět lze využít skibus s odjezdem v 15.50 hodin. Ze stanice Trutnov hl. n. odjíždí v 16.40 hodin rychlík, který do Hradce Králové hl. n. doveze cestující v 17.55 hodin.

Zdroj: Hradecký deník
ICM je spolufinancováno sdružením YMCA, Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, Královéhradeckým krajem a Městem Hradec Králové

YMCA, MŠMT, Královéhradecký kraj, Město Hradec Králové

YMCA v ČR je držitelem titulu „NNO uznaná MŠMT pro práci s dětmi a mládeží“