Informační centrum pro mládež mladým lidem a pracovníkům s mládeží zdarma poskytuje informační a poradenské služby z oblastí týkajících se mladých lidí (vzdělávání, práce, cestování, volný čas, sociálně patologické jevy, občan a společnost, mládež a EU)

Mezinárodní soutěž pro mladé vědce a vědkyně

Mezinárodní soutěž pro mladé vědce a vědkyně, kterou v loňském roce poprvé do České republiky přivedl British Council ve spolupráci s firmou RSJ algorithmic trading a Nadačním fondem Karla Janečka na podporu vědy a výzkumu, vstupuje do 2. ročníku.

Tato zábavná soutěž se zrodila v Anglii v roce 2004 a úspěšně se šíří po světě – letos se jí účastní již 21 zemí. Účastníkům nabízí šanci zlepšit svou schopnost vědu popularizovat. Zároveň si klade za cíl přinést publiku aktuální ukázky toho, čím se v současnosti zabývá výzkum v oblasti medicíny, přírodních a technických věd.

Přihlášky mohou podávat studenti, studentky, vědci, vědkyně a pedagogičtí pracovníci starší 21 let do 7. února 2012.

Záštitu soutěži poskytuje předseda Akademi věd ČR, profesor ing. Jiří Drahoš, DrSc. Organizační podporu zajišťují Občanské sdružení Adeto, Nadace Tomáše Bati a pořad ČT2 PORT. Elektronická přihláška, informace, praktické tipy a vystoupení z minulého ročníku jsou k dispozici na www.britishcouncil.cz

Zdroj: www.britishcouncil.cz
ICM je spolufinancováno sdružením YMCA, Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, Královéhradeckým krajem a Městem Hradec Králové

YMCA, MŠMT, Královéhradecký kraj, Město Hradec Králové

YMCA v ČR je držitelem titulu „NNO uznaná MŠMT pro práci s dětmi a mládeží“