Informační centrum pro mládež mladým lidem a pracovníkům s mládeží zdarma poskytuje informační a poradenské služby z oblastí týkajících se mladých lidí (vzdělávání, práce, cestování, volný čas, sociálně patologické jevy, občan a společnost, mládež a EU)

Šance pro čtenářky Deníku: den v kůži modelky

Autorskou přehlídku svých modelů připravuje na pondělí 31. října v Kongresovém centru Aldis královéhradecká módní návrhářka Jitka Šedová.

Velkou společenskou událost tentokrát ozdobí myšlenka na dobrou věc: Jitka Šedová se rozhodla podpořit projekt občanského sdružení Federace rodičů a přátel sluchově postižených, jehož cílem je včasná a celoplošná diagnostika sluchu novorozenců a založení sluchadlové banky pro děti.

Pro všechny děti
„Přivedl mě k tomu příběh mojí švadlenky, která je nedoslýchavá,“ říká v této souvislosti Jitka Šedová. „Díky ní jsem měla možnost poznat život a problémy lidí s vadami sluchu. Překvapilo mě, že screening sluchu miminek, který umí odhalit poškození sluchu už v novorozeneckém věku, je dostupný pouze v některých nemocnicích. Mnoho maminek o této možnosti navíc neví. Vyšetření sluchu v novorozeneckém věku je přitom v okolních státech už léta samozřejmostí.“

Federace rodičů a přátel sluchově postižených, s níž módní návrhářka Jitka Šedová na tomto projektu spolupracuje, je neziskové sdružení s celorepublikovou působností. Sdružuje rodiče, příbuzné, přátele, ale i odborníky, kteří se věnují dětem se sluchovým postižením. Vznik a její program iniciovali sami rodiče sluchově postižených v roce 1990.

Charisma a čas
Autorská přehlídka Jitky Šedové nabídne také překvapení: v roli modelky se na molu představí čtenářka Deníku, kterou si z přihlášených dam vybere Jitka Šedová. Kdo má šanci?

„V žádném případě nezáleží na věku ani na oslnivé kráse. Modelka by měla mít charisma a příjemné vystupování. Nutností je samozřejmě také chuť investovat do této zkušenosti trochu času, abychom mohli ještě před přehlídkou upravit modely přímo na postavu a pak projít celým dnem příprav před večerní přehlídkou,“ vysvětluje Jitka Šedová.

Zkuste to!
Pokud máte chuť na malé dobrodružství, napište co nejdříve do redakce Deníku na e–mailovou adresu ivana.fricova@denik.cz, proč vás tato možnost láká a připojte v příloze svoje foto, nejlépe celé postavy, a telefonický kontakt. Všechny přihlášky, které dorazí do pondělí 24. října, budou předány Jitce Šedové, která si svoji novou modelku sama vybere a spojí se s ní.

Zdroj: Hradecký deník
ICM je spolufinancováno sdružením YMCA, Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, Královéhradeckým krajem a Městem Hradec Králové

YMCA, MŠMT, Královéhradecký kraj, Město Hradec Králové

YMCA v ČR je držitelem titulu „NNO uznaná MŠMT pro práci s dětmi a mládeží“