Informační centrum pro mládež mladým lidem a pracovníkům s mládeží zdarma poskytuje informační a poradenské služby z oblastí týkajících se mladých lidí (vzdělávání, práce, cestování, volný čas, sociálně patologické jevy, občan a společnost, mládež a EU)

Jak podnikat v zemích EU? Přijďte si pro radu na Živnostenský úřad.

Pohodlně a bez poplatků obdrží informace na královéhradeckém magistrátním Živnostenském úřadě klienti, pokud mají zájem podnikat v některé ze zemí Evropské unie. Nemusejí komplikovaně cestovat a potřebné údaje zjišťovat v dané zemi. Nově postačí navštívit „jednotné kontaktní místo“, jehož činnost zastřešuje Ministerstvo průmyslu a obchodu.

„Na pracovníky Jednotného kontaktního místa se obracejí nejčastěji drobní živnostníci, kterým se naskytla jednorázová nabídka práce v zemích EU a neví si rady s formalitami, které je nutné dodržet, aby se vyhnuli problémům,“ uvedl Jiří Bláha, vedoucí Živnostenského úřadu Magistrátu města Hradec Králové

Čeští podnikatelé mohou své služby poskytovat zákazníkům v jiných členských zemích EU, ale pouze na základě českého oprávnění k podnikání, jedná se o tzv. přeshraniční poskytování služeb. Nebo mohou oprávnění získat v zahraničí, kde mohou následně vykonávat své podnikatelské aktivity, v tomto případě se jedná o tzv. usazení.

Tato jednotná kontaktní místa jsou po celé Evropě a poskytují zájemcům všechny potřebné informace k získání oprávnění k poskytování služeb v jiných členských státech EU, EHP a Švýcarské konfederaci.

Kontakt na jednotné kontaktní místo:
Živnostenský úřad, Magistrát města Hradec Králové
Střelecká 824, Hradec Králové
Tel.: 495 707 528, e-mail: jkm@mmhk.cz
Úřední hodiny: Po a St 8 – 17 h, Út, Čt, Pá 8 – 14 h

/Vlčková Magdaléna Ing., magdalena.vlckova@mmhk.cz/

Zdroj: Město Hradec Králové
ICM je spolufinancováno sdružením YMCA, Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, Královéhradeckým krajem a Městem Hradec Králové

YMCA, MŠMT, Královéhradecký kraj, Město Hradec Králové

YMCA v ČR je držitelem titulu „NNO uznaná MŠMT pro práci s dětmi a mládeží“