Informační centrum pro mládež mladým lidem a pracovníkům s mládeží zdarma poskytuje informační a poradenské služby z oblastí týkajících se mladých lidí (vzdělávání, práce, cestování, volný čas, sociálně patologické jevy, občan a společnost, mládež a EU)

Kaffe & prádelna

Nejen posedět a dát si dobrou kávu, pivo, ale i vyprat si u toho své špinavé prádlo, mohou návštěvníci nedávno otevřeného hradeckého podniku Kaffe & prádelna. Nachází se v Hradci Králové, v Komenského ulici 266 blízko schodiště Bono publico.

Uvnitř to vypadá trochu jako suterénní hospoda, trochu jako kavárna. V poslední místnosti podniku, v němž zní z reproduktorů hodně reggae, však hučí dvě automatické pračky a dvě sušičky. Pro zákazníky je tu připraven prací prášek, aviváž (ale můžete si přinést vlastní) i koš na vyprané prádlo.

Podnik je rozdělen na kuřáckou a nekuřáckou část. V celé kavárně je WiFi free Zone, na vyžádání je k dispozici i počítač. Vstup je možný i s domácím mazlíčkem. Obluha vám pomůže s výběrem vhodného pracího programu a s veškerou manipulací.

Služby mohou podle provozovatele využít třeba návštěvníci letních festivalů nebo ti, kdo přijedou s batohem na zrovna probíhající divadelní festival. Prát chodí hlavně studenti, mladí, které už nebaví jezdit s prádlem k mámě i ti, kterým se rozbila pračka.

Další informace naleznete na stránkách podniku Kaffe & prádelna: www.kafepradelna.cz

Zdroj: Petr Broulík, MF DNES
ICM je spolufinancováno sdružením YMCA, Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, Královéhradeckým krajem a Městem Hradec Králové

YMCA, MŠMT, Královéhradecký kraj, Město Hradec Králové

YMCA v ČR je držitelem titulu „NNO uznaná MŠMT pro práci s dětmi a mládeží“