Informační centrum pro mládež mladým lidem a pracovníkům s mládeží zdarma poskytuje informační a poradenské služby z oblastí týkajících se mladých lidí (vzdělávání, práce, cestování, volný čas, sociálně patologické jevy, občan a společnost, mládež a EU)

Josefovská slavnost 2011

Klub přátel Josefova zve na Josefovskou slavnost 2011, která se uskuteční v sobotu 16. července ve zdejším Dolíku. Slavnost zahájí jednotky klubů vojenské historie, které ve 14 hodin předvedou na Třešňovce a přilehlých pozemcích bitevní ukázku dobývání pevnosti.

Na odpoledne a večer pořadatelé připravili bohatý kulturní program. Nejmenší účastníci se mohou těšit na pořad trutnovské agentury Vosa s názvem Vosa jede.

V 17.15 hodin vystoupí Josef Švejk a jeho c. k. Šraml, kapela profesionálních hudebníků z plzeňského divadla, v pořadu nazvaném Procházka po Rakousko–Uhersku aneb Za císaře pána.

Uslyšíte vojenské písně z první světové války, staropražské kuplety, šlágry českých hospod i písničky Karla Hašlera. Během koncertu bude zařazena pivní soutěž České vzpírání. Vítěz dostane Švejkův unikátní půllitr. Zpívat a slovem provázet bude sám Dobrý voják Švejk v podání herce plzeňského divadla Přemysla Kubišty.

Zpestřením programu bude vystoupení tanečních akrobatů na chůdách skupiny Long Vehicle Cirkus. Jedná se o naprosto ojedinělý projekt, který propojuje umění chůze na vysokých chůdách s bravurním zvládnutím tance, akrobacií, pantomimou a novým klaunstvím. Absolventi pražské AMU pod režijním vedením Adama Renče měli své první chůdové vystoupení v rámci českého národního dne na EXPO 2010 v Šanghaji.

Od 19.50 hodin v Dolíku vystoupí brněnská skupina Hollywood Show Band. Dech beroucí produkci na zavěšených šálách ve 21.30 hodin předvede absolventka katedry nonverbálního divadla HAMU, akrobatka a tanečnice Jana Klimová.

Od 23 hodin mohou návštěvníci zhlédnout ohňovou barmanskou show Davida Žítka, který své originální drinky bude míchat i v průběhu celé slavnosti. Retro live skupiny The RockSet s nejznámějšími hity 60. až 90. let Josefovskou slavnost 2011 zakončí.

Zajištěno bude tradičně bohaté občerstvení. Podrobnější program: www.josefov.cz.

Zdroj: Hradecký deník
ICM je spolufinancováno sdružením YMCA, Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, Královéhradeckým krajem a Městem Hradec Králové

YMCA, MŠMT, Královéhradecký kraj, Město Hradec Králové

YMCA v ČR je držitelem titulu „NNO uznaná MŠMT pro práci s dětmi a mládeží“