Informační centrum pro mládež mladým lidem a pracovníkům s mládeží zdarma poskytuje informační a poradenské služby z oblastí týkajících se mladých lidí (vzdělávání, práce, cestování, volný čas, sociálně patologické jevy, občan a společnost, mládež a EU)

Flošna nabízí jako novinku potápění, Stříbrňák zkouší čtyřkolky

Nebaví vás v létě na koupališti jen lenošit? U hradeckých vodních ploch nemusíte. Chcete-li zažít vzrušení při potápění v bazénu s dýchacím přístrojem, zdolávání lanových překážek v korunách stromů nad pláží, pohyb po hladině na vodním skákadle nebo běh po rybníku v průhledné plastové kouli, stačí vyrazit k vodě.

Na koupališti Flošna patří k oblíbenému způsobu trávení volného času například aquazorbing, tedy pohyb v plastové kouli na hladině, cvičení zumby, skákání na trampolínách a vodní aerobic. Počátkem června začne plovárna nabízet novinku - potápění s dýchacím přístrojem ve spolupráci s profesionálními potápěči. „Bude se konat ve vybraných dnech dvakrát až třikrát do měsíce,“ přiblížil vedoucí městského koupaliště Jan Konvalinka. Dodal, že zájemci nepotřebují k ponoru nic, pouze chuť vyzkoušet nepoznané. „Potápěči lidem půjčí výbavu a vše jim vysvětlí. Bude to zdarma,“ doplnil.

Množství zábavy nabízí také přírodní koupaliště Stříbrný rybník v Malšově Lhotě. „Rozšířili jsme například lanové centrum, kde jsou nyní kromě dětské části vysoké lanové překážky, park týmové spolupráce a vodní centrum,“ řekl Michal Moravec z cestovní kanceláře, která rekreační areál provozuje. Kromě klasických lodiček a šlapadel se tady mohou zájemci vydovádět při aquazorbingu nebo na vodním skákadle. Zážitků je tady však možné prožít mnohem víc. Návštěvníci „Stříbrňáku“ si mohou rovněž zahrát na válku při paintballu, půjčit si jízdní kolo, koloběžku, čtyřkolku či skákací boty. „Největší zájem je o paintball, který tady provozujeme už asi čtyři roky. Letos jsme přišli s novinkou, půjčovnou čtyřkolek. Máme tady zatím jednu, ale pokud bude o tuto adrenalinovou zábavu zájem, jejich počet v budoucnosti rozšíříme,“ prohlásil provozovatel atrakce Vít Havlíček. Zájemce o svezení na čtyřkolce musí mít řidičský průkaz skupiny B, zaplatí pětitisícovou vratnou kauci, půjčovné a může vyrazit vstříc zážitkům. Půjčovné činí na jednu hodinu 690 korun, tříhodinové půjčení čtyřkolky přijde na 1490 a celodenní na 2850 korun. „Přilbu zájemcům půjčíme,“ dodal.

Zážitky z různých vodních atrakcí si zájemci budou moci odnést také z nudistické pláže na Opatovickém písníku. Při blížících se oslavách Půlsilvestra, které pořadatelé plánují na 25. června, se tady některé objeví. „Přivezeme vodní trampolínu a aquaroller,“ řekl organizátor naturistických akcí Ivo Žurek. Vysvětlil, že aquaroller je jakýsi otočný nafukovací válec, který na hladině rotuje díky šlapání lidských nohou.


Zdroj: Město Hradec Králové
ICM je spolufinancováno sdružením YMCA, Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, Královéhradeckým krajem a Městem Hradec Králové

YMCA, MŠMT, Královéhradecký kraj, Město Hradec Králové

YMCA v ČR je držitelem titulu „NNO uznaná MŠMT pro práci s dětmi a mládeží“