Informační centrum pro mládež mladým lidem a pracovníkům s mládeží zdarma poskytuje informační a poradenské služby z oblastí týkajících se mladých lidí (vzdělávání, práce, cestování, volný čas, sociálně patologické jevy, občan a společnost, mládež a EU)

Sezona na Flošně

Sezona na Flošně začne 20. května.

Zájemci o koupání na městském koupališti Flošna už se brzy dočkají. Vloni otevřené koupaliště přivítá první letošní návštěvníky koncem příštího týdne. S termínem dnes byli seznámeni i radní na svém pravidelném jednání.

„Se zahájením provozu počítáme v pátek 20. května,“ uvedla Jaroslava Bernhardová ze Správy nemovitostí Hradec Králové s tím, že zařízení je na novou sezonu dobře připraveno. Návštěvníci se letos mohou těšit i na několik novinek. Jednou z nich je kamerový systém, který zvýší bezpečnost návštěvníků a ochrání jejich majetek, další změnou se stane noční koupání. Za loňskou premiérovou sezonu našlo na koupaliště cestu téměř 95 tisíc lidí.

Nově stanovena je na letošní sezonu rovněž výše základního vstupného, které bude při platbě v hotovosti o deset korun vyšší. Neplatí to však pro všechny. Zvýhodněni budou držitelé čipových hodinek, které lze využít rovněž v krytém padesátimetrovém bazénu, městských lázních a jinde. Ti zaplatí stejně jako vloni. Příjemnou novinkou nadcházející sezony budou některé služby zdarma. Například za použití lehátek a slunečníků na terasách návštěvníci nezaplatí ani korunu. Příští jednání rady města se bude věnovat také možnosti krátkodobého vstupu zejména v dopoledních hodinách pro plavce za zvýhodněné vstupné.

„V horkých letních dnech se nemusejí bát dlouhého čekání ti, kteří budou doprovázet nejmenší návštěvníky Flošny. Budou odbaveni přednostně,“ uzavírá Bernhardová.

Zdroj: Město Hradec Králové
ICM je spolufinancováno sdružením YMCA, Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, Královéhradeckým krajem a Městem Hradec Králové

YMCA, MŠMT, Královéhradecký kraj, Město Hradec Králové

YMCA v ČR je držitelem titulu „NNO uznaná MŠMT pro práci s dětmi a mládeží“