Informační centrum pro mládež mladým lidem a pracovníkům s mládeží zdarma poskytuje informační a poradenské služby z oblastí týkajících se mladých lidí (vzdělávání, práce, cestování, volný čas, sociálně patologické jevy, občan a společnost, mládež a EU)

PhDr. Jiřina Prekopová: Pozitivní rodičovství - přednáška

Dne 25. 05. 2011 od 18:00 se Jičíně v Porotním sále jičínského zámku
koná přednáška PhDr. Jiřiny Prekopové: Pozitivní rodičovství.

PhDr. Jiřina Prekopová, narozena 1929, je psycholožkou. Po Pražském jaru emigrovala do Německa a řadu let pracovala na dětské klinice ve Stuttgartu. Pořádá semináře „Pevné objetí jako životní styl“ v Lindau u Bodamského jezera. Do Čech letos přijíždí s cyklem přednášek Pozitivního rodičovství – „Aby láska v rodinách rozkvétala“. Věnuje se řešení problematických vztahů v rodinách.

Je autorkou knih: Malý tyran, Prvorozené dítě, Když dítě nechce spát, Děti jsou jen hosté, kteří hledají cestu; Neklidné dítě, Jak být dobrým rodičem, I rodiče by měli dělat chyby, Pevné objetí, Kdybyste věděli, jak vás miluji; Nese mě řeka lásky atd. Řada z nich byla přeložena do 17 jazyků, po celém světě se jich prodalo přes milion exemplářů. Kniha Nese mě řeka lásky je jejím životním svědectvím. Odhaluje tajemství, jak pochopila nutnost řešení rodinných problémů v praktickém životě. Napínavé čtení, které přináší na práci Jiřiny Prekopové nový pohled.

Zdroj: Královéhradecká diecéze
ICM je spolufinancováno sdružením YMCA, Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, Královéhradeckým krajem a Městem Hradec Králové

YMCA, MŠMT, Královéhradecký kraj, Město Hradec Králové

YMCA v ČR je držitelem titulu „NNO uznaná MŠMT pro práci s dětmi a mládeží“