Informační centrum pro mládež mladým lidem a pracovníkům s mládeží zdarma poskytuje informační a poradenské služby z oblastí týkajících se mladých lidí (vzdělávání, práce, cestování, volný čas, sociálně patologické jevy, občan a společnost, mládež a EU)

Festival muzejních nocí 2011

V roce 2011 vyhlásila Asociace muzeí a galerií ČR ve spolupráci s Ministerstvem kultury a Národním muzeem již sedmý ročník Festivalu muzejních nocí 2011, který proběhne ve dnech 20. května – 11. června 2011.
Všechny informace naleznete na stránkách www.muzejninoc.cz.

Prvním městem, které bude v letošním roce festival otevírat 20. května 2011 Národním zahájením, bude Plzeň.
Praha jako již tradičně festival oficiálně uzavře 11. června 2011.

V roce 2004 přišlo Národní muzeum s projektem první Pražské muzejní noci. Od čtvrtého ročníku tato významná událost oficiálně začíná Národním zahájením festivalu, který se každý rok uskutečňuje ve spolupráci s Asociací krajů ČR a některým z krajů České republiky. Akce tohoto typu jsou již řadu let obvyklé ve velkých evropských městech – jde vlastně o velice jednoduchý princip, kdy muzea a galerie v daném městě zůstanou otevřeny do pozdních nočních hodin a nabídnou svým nočním návštěvníkům něco, co není v jejich denním programu běžné. Volným vstupem počínaje a speciálními akcemi konče.

Koncerty, divadelní a taneční představení, performance, ukázky řemesel, ochutnávky dobových jídel, soutěže a kvizy pro děti i dospělé, workshopy, přednášky, videoprojekce, besedy s vystavujícími autory, módní přehlídky, komentované prohlídky v dobových kostýmech, zajímavosti ze „zákulisí“ muzea, prezentace běžně nevystavených exponátů... a mnohá další neobvyklá setkání s minulostí i přítomností nabízejí na přelomu května a června v nezvyklou noční dobu muzea a galerie napříč Českou republikou.

Festival muzejních nocí se koná za podpory Ministerstva kultury ČR.

Přehled všech akcí muzejních nocí v České republice naleznete na stránkách http://www.cz-museums.cz/amg/forms/festival_muzejnich_noci/
Můžete si v něm vyhledat muzejní noci v blízkosti Vašeho bydliště.

Přihlášené organizace naleznete na stránkách http://www.cz-museums.cz/amg/forms/festival_muzejnich_noci/

Zdroj: muzejninoc.cz
ICM je spolufinancováno sdružením YMCA, Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, Královéhradeckým krajem a Městem Hradec Králové

YMCA, MŠMT, Královéhradecký kraj, Město Hradec Králové

YMCA v ČR je držitelem titulu „NNO uznaná MŠMT pro práci s dětmi a mládeží“