Informační centrum pro mládež mladým lidem a pracovníkům s mládeží zdarma poskytuje informační a poradenské služby z oblastí týkajících se mladých lidí (vzdělávání, práce, cestování, volný čas, sociálně patologické jevy, občan a společnost, mládež a EU)

Den s Policií ČR

Krajské ředitelství policie Královéhradeckého kraje v sobotu 4. června 2011 pořádáv prostorách Malšovického stadionu od 10 do 17 hodin den plný zážitků pro děti i dospělé.

U příležitosti 20. výročí vzniku novodobé policie chceme královéhradecké veřejností představit současnou práci našich policistů.

V průběhu celého dne, kterým bude návštěvníky provázet známý moderátor TV Nova Mirek Vaňura, se budou střídat dynamické ukázky Krajské pořádkové jednotky, tak zvaných těžkooděnců, s ukázkami výcviku služebních psů a s modelovými situacemi zákroků proti nebezpečným pachatelům, které předvedou policisté naší zásahové jednotky. Na dětském dopravním hřišti se budou dopravní policisté věnovat malým i větším cyklistům, kterým budou vysvětlovat základy pravidel bezpečného chování na silnici. Své znalosti si budou moci všichni vyzkoušet při soutěžích, testech a kvízech. Cizinecká policie předvede moderní techniku k odhalování padělaných dokladů a další technologické vymoženosti, například termovizi. K vidění budou i policisté na koních, tedy jízdní policie, která je vynikajícím pomocníkem při zvládání městského násilí. Děti i dospělí si budou moci prohlédnout a vyzkoušet policejní výstroj a výzbroj.

Před Malšovický stadion přistane policejní vrtulník, přijede obrněný transportér, vodní stříkač a různá policejní auta i moderní motorky. Zajímavé bude také nahlédnutí do útrob dálničního vozidla Volkswagen Passat, které většina řidičů zná pouze z kontrol na dálnici. Současná policejní motorová vozidla budou moci návštěvníci porovnat s historickými auty i motorkami, jež sloužil policii v minulosti.

Současně s policisty se předvedou i naši partneři, kteří přijali pozvání, jako například Český červený kříž, Zdravotní poštovna MV, motorkáři o.s. Doly Bikers s projektem BENAMO (BEzpečně NA MOtorce), firmy zajišťující zabezpečení vozidel, společnost Dětství bez úrazů, Fotbalový klub Hradec Králové a další subjekty, které si připravily různý doprovodný program.

Těšíme se na všechny, kteří se chtějí blíže seznámit s naší prací a přijdou s námi oslavit významné dvacetileté výročí. Neseďte doma a přijďte nás lépe poznat! Vstup je pro všechny zdarma. Pro děti máme připraveny ceny a odměny a dospělí si odnesou spoustu nových informací.

(mjr. Mgr. Ivana Ježková)

Zdroj: Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje
ICM je spolufinancováno sdružením YMCA, Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, Královéhradeckým krajem a Městem Hradec Králové

YMCA, MŠMT, Královéhradecký kraj, Město Hradec Králové

YMCA v ČR je držitelem titulu „NNO uznaná MŠMT pro práci s dětmi a mládeží“