Informační centrum pro mládež mladým lidem a pracovníkům s mládeží zdarma poskytuje informační a poradenské služby z oblastí týkajících se mladých lidí (vzdělávání, práce, cestování, volný čas, sociálně patologické jevy, občan a společnost, mládež a EU)

Den rodiny v Hradci Králové

Třetí květnová neděle bude ve východočeské metropoli patřit rodinám, pro které je po celý k dispozici celá škála různých atrakcí Od velké celodenní akce na starém městě a v Žižkových sadech přes komornější programy, od sportovních soutěží přes tvůrčí aktivity, koncert, taneční festival či odlet horkovzdušného balónu. Cílem královéhradeckého dne rodiny je přinést potěšení všem, kteří se ho zúčastní.

Program:

Bílá věž a její okolí
9 - 12 a 14 - 17 hodin - Kouzelné prohlídky Bílé věže - vystoupení kouzelníků Magiciens du Monde (nutná rezervace vstupenek na www.hkpoint.cz), 9 - 17 hodin - soutěže a malování pro děti pod Bílou věží , 10 hodin – Putování pohádkovým městem , 11 hodin - Pohádkové čtení o Hradci Králové, 13 hodin - Putování pohádkovým městem, 14 hodin - Pohádkové čtení o Hradci Králové, 15 hodin – Putování pohádkovým městem, 16 hodin - Pohádkové čtení o Hradci Králové
více na www.ic-hk.cz

Aldis
Od 14 hodin Festival dětského tance (více na www.adalbertinum.cz), vstupné 100 Kč.

Žižkovy sady
10 - 18 hodin - nordic walking – půjčování holí, aktivity pro děti, lanové aktivity, vysoká lezecká síť, slac line, foukačky, šerm na kládě, paintballová střelnice, výstava čtyřkolek, závod koloběžek, ukázka skákacích bot, občerstvení. Lanové aktivity zajišťuje Stříbrný rybník. Vstup zdarma.

Historické centrum - Hradec neznámý
10-18 hodin - volné putování po historických domech, jejich sklepeních, dvorcích a zákoutích města. Některé zpřístupněné objekty: Městská hudební síň, sklepy Radnice čp. 1 + Galerie Tři generace Kodetů, tři soukromé domy, areál knihovny Lékařské fakulty Na Hradě, knihovna města, objekt děkanství, kaple sv. Klimenta, biskupská knihovna v Novém Adalbertinu, rektorát Univerzity Hradec Králové, Galerie moderního umění, Galerie Vladimíra Preclíka, dvory církevní Základní a mateřské školy Na Hradě, Rokytova výstavní síň, kostel Nanebevzetí Panny Marie, katedrála sv. Ducha (od 13 hod.), Bílá věž (na vstupenku na akci Hradec neznámý… pouze 12.15 – 14 hod.
Vstupné: dospělí 100 Kč, důchodci a studenti 50 Kč, děti do 10 let zdarma.

Více informací naleznete na www.regiona.cz.

Zdroj: Město Hradec Králové
ICM je spolufinancováno sdružením YMCA, Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, Královéhradeckým krajem a Městem Hradec Králové

YMCA, MŠMT, Královéhradecký kraj, Město Hradec Králové

YMCA v ČR je držitelem titulu „NNO uznaná MŠMT pro práci s dětmi a mládeží“