Informační centrum pro mládež mladým lidem a pracovníkům s mládeží zdarma poskytuje informační a poradenské služby z oblastí týkajících se mladých lidí (vzdělávání, práce, cestování, volný čas, sociálně patologické jevy, občan a společnost, mládež a EU)

Bambiriáda 2011

Dobrou náladu, spoustu her, zábavných soutěží, a především nových podnětů k aktivnímu využívání volného času nabídne dětem Bambiriáda 2011 , která proběhne v době od 26. do 29. května . Zájemci o tradiční akci, pořádanou Českou radou dětí a mládeže (ČRDM), se na ni mohou vypravit do některého z těchto 17 měst: České Budějovice, Frýdek-Místek, Cheb, Chomutov, Chrudim, Ivančice, Jihlava, Liberec, Milovice, Náchod, Ostrava, Plzeň, Praha, Rychnov nad Kněžnou, Třinec, Zábřeh na Moravě a Zlín.

13. ročník Bambiriády se uskuteční jako oficiální akce Evropského roku dobrovolnictví. Pořadatelé i proto letos vetkli do vínku celorepublikové přehlídce činnosti organizací zaměřených na mimoškolní výchovu dětí a mládeže motto Máme se o co podělit. O tom, nakolik odpovídá realitě, se mohou děti – a pochopitelně i jejich rodiče – ostatně přesvědčit sami. „V oddílech, klubech, kmenech, družinách se nescházíme pouze za účelem hraní her, i ty jsou nakonec přeci jen prostředkem. Cíl je jasný a na tom se všichni shodujeme. Scházíme se proto, abychom se vzájemně rozvíjeli v dovednostech, znalostech a schopnostech. Ti starší, co toho umí více, učí ty mladší, stejně tak jako ti mladší učí ty starší trpělivosti, ohleduplnosti, odpovědnosti. Snažíme se vytvářet zajímavé prostředí a pozitivně formovat mladé lidi,“ říká předseda ČRDM Aleš Sedláček.

V Královéhradeckém kraji se Bambiridáda 2011 koná:
  • 26. – 27. května, oba dny od 9:00 do 18:00 hodin
    Rychnov nad Kněžnou, Kolowratský zámek
    program: http://www.bambiriada.cz/2011.php?goto=RYCH_P&lng=cz
  • 26. – 27. května, oba dny od 9:00 do 16 hodin
    Náchod, Veřejný park u SVČ Déčko
    program: http://www.bambiriada.cz/2011.php?goto=NACH_P&lng=cz

Další informace naleznete na oficiálních bambiriádních stránkách www.bambiriada.cz

Zdroj: MŠMT
ICM je spolufinancováno sdružením YMCA, Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, Královéhradeckým krajem a Městem Hradec Králové

YMCA, MŠMT, Královéhradecký kraj, Město Hradec Králové

YMCA v ČR je držitelem titulu „NNO uznaná MŠMT pro práci s dětmi a mládeží“